Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Monster Hunter World vás uloví, když mu dáte šanci

Zkuste si představit obrovské draky, majestátní i divoké, ve vší jejich kráse a děsivosti. A teď si představte, že na ně pořádáte adrenalinový lov v dokonale propracované podobě, jakou vám žádná jiná hra nenabídne.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

O33n86d87ř38e72j 89L36u83k34e64š 1518331375450

No...hru jsem koupil. Hrál jsem jí asi tři hodiny a docela mě to nudilo, tak jsem jí prodal. Čekal jsem mix Dark souls a Horizon Zero dawn (o hře jsem toho moc nevěděl), ale to jsem nedostal. Hra asi není pro každého :)

0/0
6.2.2018 22:45

T94o69m17á44š 93S41e23k76e95r84e22š 2483827707720

To čo som chcel som dostal a ešte niečo navyše. Za mna luxus, jak multák tak single. Musím pochváliť úžasný priestorový zvuk. So far 110 hod a stále ma to baví :)

0/0
5.2.2018 7:40

M80a65r96t65i33n 56J91a16r50o84š 8682915838706

Solovat elity v Tera taky nebylo spatne, ty classy jsou si taky podobne...

0/0
6.2.2018 16:58

J25a68n 72J84a57š38e65k 4824654878208

Náhodou jsem byl v tokyu na podzim, když bylo zrovna tokyo game show. Když jsem tehdy viděl tuhle hru naživo, tak jsem docela překvapený tak vysokým hodnocením. Minimálně multiplayer na mě tehdy působil tak, že bych neměl nikdy potřebu si ho zahrát. Asi nejsem cílovka a asi na tom ještě trochu zamakali :)

0/0
4.2.2018 20:13

H82y20n19e91k 53Š59l50a53h23ů60n83e85k 4359703226489

Skvělá hra.

0/0
4.2.2018 14:31

J77i10ř93í 19J71u30ř92i34c68a 2538743961

Hmm, tak v tomhle jsem s Geraltem zajedno. Draky nelovím. Nikdy.

+5/0
4.2.2018 10:13

M22a44r24t81i41n 77P22o72c81h95m57a41n 6198509392

No jednu obrovskou nevyhodu to ma. Na PC to vyjde nejdriv na podzim.

+7/−1
4.2.2018 8:28

M57a63r83t86i58n 86B26e27n15e64š 3922117204889

A má vůbec vyjít na PC?

0/0
4.2.2018 20:08

V26l66a83d15i75m56í10r 26K69r13i93s91t98e74n 7956142455768

ano má je to již dávno ohlášeno a navíc tady před pár měsíci bylo oficiální prohlášení proč (prý) je taková prodleva PC verze od vydání na konzolích

0/0
4.2.2018 22:25

J62o79s62e76f 14Č69i86h47á35k 7281969760766

Musím napsat, že japonské hry jdou absolutně mimo mě, ale tahle vypadá fakt skvěle. Pokud se chcete s hrou seznámit můžete juknout zde https://www.youtube.com/watch?v=74H7cSCiCWw&list=PLENCZY3HuLvBkQQUsc0ILl7IM390xe7C8

+1/0
4.2.2018 8:09

V83l21a62d91i79m89í56r 13K73r81i56s47t24e83n 7646932265518

Hrál jsem jen MHFU a Monster Hunter3rd, na psp emulátoru takže nemohu uplně komentovat nejnovější díl. Jen chci připomenout, že ve hře je 14 zbraní, každá má úplně jiný styl boje, upgrade tree jednotlivé zbraně je tak rozsáhlý že budete muset se specializovat na jeden max dva typy zbraně,

Monstra mají hit boxy, na různých částech těla je druh zbraně jinak efektivní + elemental náchylnost resistence. V článku to bylo uvedeno, ale více, některé části těla se dají rozbít odlomit useknout a tím získat dodatečný loot(např rohy drápy ocas, křídla, což je i vizuelně patrné., můžete často zabít monstrum jen mlácením torza, ale přijdete o dodatečný loot

Combat vypadá neohrabaně, někdy i úplně nesmyslně ale Capcom z toho udělal naopakk přednost. Např. jsem si všiml že si někteří hráči stěžují proč musí než použijí např. health potion zasunout nejdřív zbraň. Zapomínají ovšem, že hunter tak musí znát pohyby monstra a vědět kdy se stihne napít a kdy dostane další ránu nehealne se a často i umře, zvláště když ti bossové mívají enrage kdy jsou mnohem rychlejší silnější a mají i extra pohyby. A např, typ zbraně meč + štít má právě zrovna tu vlastnost že může pít i s vytaženou zbraní atd...

Dále nemáte nekonečně velkou tornu a máte omezený počet health potů. Je toho spousta ale nečekejte nějaký velký příběh, je tu grind , opakování zabíjení stejných monster i když na vyšších úrovních mají i extra nové pohyby. znovuhratelnost není až tak v stále nových monstrech, ale prostředí, kombinace monster i jednotlivá monstra a jejich chování udělají každý hunt jedinečným.

0/0
4.2.2018 0:44

M19i60c56h33a57l 19T62o89m78á45n88e19k 9737979716

urcite? protoze ja kdyz koukam na streamy tka casto do tech monster proste mlati hlava nehlava a pak z nej treba upadne ocas, ani by ho nekdo do nej mlatil a tak dal, prave mi prijde ze to je uplne jedno, zvlast strelci, proste pali jak sileni nebo jak maniaci behaji okolo a nic nedelaji a snazi se nedostat hit, absolutne mi to prislo bez nejake zasadni taktiky, proste repetivni , vem quest nakup vybavu, bez do lokace kde je monstrum bezmyslenkovite ho umlat , nafarmi a natez co jde a zase dokola

0/0
4.2.2018 21:46

V36l26a18d86i22m13í33r 55K29r58i15s80t29e66n 7546132815418

jak jsem řekl hrál jsem jen starší verze a navíc vždy solo. A opravdu je to znát že mlátíte tam kde máte. A hit boxy existují jak jsou benevolentní je samozřejmě otázka. K samotnému boji máte pravdu nemůžete očekávat úplné šachy (či 4 man raid ala WOW) a i na můj vkus je to občas dost zmatené. Na druhou stranu jsem viděl v Open Betě Boj s "flag" příšerou této hry nergigantem, kde byl 10m limit a bylo vidět, že to většina v kooperaci nestíhala. Já doufám že na vyšších úrovních a při časových limitech už ta kooperace bude znát. Mohu uvést příklad v MH3rd byla jeden zpočátečních minibossů, přerostlé prase které se na vás rozběhlo velkou rychlostí , stačilo kotoul do strany a sekat a to i při jeho enrage stavu. taková startovací příšerka skoro V GrRanku(opravdu vyšší obtížnost ke které se dostanete až po obravdu hodně hodin hraní) najednou tohle přátelské prasátko nejenže najednou to od něho opravdu bolelo, ale při tom svém enrage lítalo po té zóně jak zběsilé a musel jste uskakovat jak blázen. Doufám, že něco podobného bude tady.

Za sebe si myslím že to hodnocení je trošku přehnané, ale tento typ hry tady celkem nemá přílišné zastoupení a obvzláště na PC (je tu Toukiden 2 či GOD Eater ale příliš mne neoslovily.) A vím i z vlastní zkušenosti, že hra, která vypadá tak zpočátku divně vám přináší velké uspokojení, které jste ani nečekal.

U starých monster her se říkalo, že nováček tomu musí dát takových 10 hodin aby se do toho dostal a opravdu to byla pravda,(To prý teď až tak neplatí) vše má svůj smysl, ale nemusí to být pro každého.

0/0
4.2.2018 22:46



Najdete na iDNES.cz