Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Far Cry 5 nezklamal, boj proti násilné sektě je zábava až do konce

V americké Montaně nemají jen krásnou přírodu, ale také násilnou sektu, která se připravuje na konec světa. Kromě spousty střílení očekávejte řadu podivínů a bizarních historek. Zkrátka další Far Cry, od kterého přesně víte, co čekat. V dobrém i ve zlém.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

J53a76n 45H86o36l75o36v22s26k49ý 6167189941

U Far Cry 5 mám trochu smíšené pocity. Je to rozhodně dobrá a dost zábavná hra, to bezesporu. Ale má i několik výraznějších záporů. Jednak se po žádné silnici nemůžete projít či projet, aniž by na Vás hned neútočili enemáci. Po nějaké době už je neustálý příval nepřátel směšný a otravný. Za druhé mám velký problém se zařazením hry do USA, protože na téhle sérii byla zábava mimo jiné lokalizace do exotiky. Americké reálie si neustále říkají o konfrontaci s realitou, z níž jasně vyplývá, že podobné dlouhé krvavé dobrodružství je v USA nemožné. Přitom šlo americkou sektu a exotiku klidně skloubit, např. nejkrvavější důsledky sekty byla smrt 918 členů americké sekty v jihoafrické Guyaně roku 1978. Za třetí jinak skvělý příběh pokulhává, když hlavní postavu asi stokrát unesou a nezabijí ji, načež ona vždy nějak uteče. Taky je tam málo docela málo zbraní. Takže s hodnocením zatím váhám.

0/0
10.4.2018 1:44
Foto

J45a41n 61H11o53l83o67v73s34k29ý 6717419501

Ještě bych zapomněl na špatně zvládnuté gore, prostě důsledky zásahů na těle protivníka, které jsou navzdory ratingu minimální a nepromakané. To mě štve dost.

0/0
10.4.2018 2:03

K47a79r40e63l 59M32a78r58e59k 5865582643852

Když jsem hral FC3 a FC4 tak jsem se fakt neubranil pocitu, že to jsou úplně stejné hry, jen jiné prostředí, stejne postavy, jen místo černé textury je modra. FC primal jsem radsi nekupoval. Jak to je s FC5? Je to pro ty co nikdy žádného FC nehrali nebo je to i pro co hráli některý z předchozích dílů?

0/0
2.4.2018 0:47

H33o14n83z58a 92K50o83v88á25ř 5812260896961

Já Primal také nekupoval a FC4 jsem nedohrál (nějak mě to nebavilo oproti FC3). Nicméně tento díl musím pochválit a dost často jsem se od něho nemohl ani odtrhnout. Přijde mi, že se zbavili toho, co mě ve FC4 nebavilo a že jsem z toho měl takový svěžejší pocit.

0/0
2.4.2018 9:54

L59u50k79á51š 26Č25e93r35n87ý 2427848858561

Jenže o tomhle je Far Cry, vždy to bude stejný základ, jen jiné prostředí, lepší grafika a celkově propracovanější, co by jste chtěl na tom jiného? Ono pak už by to nebylo Far Cry

+1/0
2.4.2018 9:56

R84o26b86e80r73t 51A87d96á44m68e50k 5697770901

Jednička byla docela hardcore střílečka na ostrovech s emzákama. V době kdy vyšla, to byla jedna z mých nejoblíbenějších her. Když se mi dostala do rukou dvojka, myslel jsem, že jsem omylem nainstaloval nějaký simulátor safari. Trojka už byla lepší, ale už to nebyl Far Cry. Čtyřka a pětka na jedno brďo nemlych to samý. Prostě Far Cry byl jenom jeden. Tím neříkám, že jsou to špatné hry, ale není to nic pro mě.

+1/−1
30.3.2018 20:17

S65t58a64n58i46s69l35a45v 97K19v17a16s48n70i38č77k94a 1261188630370

Přesně moje slova, Far Cry 5 je o ničem !! RvRvRv

0/0
23.4.2018 9:42

V97e94r45o25n54i54k61a 16P20r11o55c46h13á68z39k77o36v49á 4865598809877

Jako bych četla o hře Tom Clancy Wildlands. Obrovský svět, který zabere hodně času a zhruba v půlce už budu nervózní, že jen jezdím z místa na místo a sbírám kdejaké předměty, ale v příběhu jsem se už týden nehla. Nemusí to být špatná hra, jen princip je pořád to samé dokola. Koupím si ji, až bude stát 500, dřív to nemá cenu. Mnohem větší radost mi přinese nový god of war.

+12/−1
28.3.2018 14:11

J71a65k45u48b 36T15y90l54š 1538697361383

Moje řeč.. já si třeba minulej rok koupil na key4u FC3 a krásně jsem si ji dohrál... za krásných 450 Kč... o pár lep později ale nic mi neuteklo... bohužel FC4, FC Primal a FC5 na mým kompu bohužel nespustím... tak mi zbývá sledovat jen Lets playe.. a na FARCRY neni nikdo lepší než Agraelus ;-D;-D;-D

+3/−6
28.3.2018 11:24

T54o65m62á10š 53V79e89s46e12l95ý 1142922333346

Loni FC3 za 450? To jste solidně přeplatil....

+8/0
28.3.2018 13:30

P18e64t48r 80T24y50č53k27a 6165732599192

Za tu cenu jsem kupoval FC4 na PS4.

+3/0
28.3.2018 15:06

J15a35n 10N29á56d12v76o75r40n84í22k 7723488425787

Jak mohl "přeplatit"? 8-o

+1/−3
28.3.2018 22:55

K89a51r68o68l 40S55e12f79c81i88k 2156870225878

a ja mnel FC3 zdarma pres jednu stranku. Skoda, ze redakce Bonuswebu je lina... i kdyz aspon reaguji na moje vyzvy v komentarech :-):-)

+1/0
28.3.2018 15:57

P10e47t56r 36H93o70c83h21m12a76n 2570906565571

450 za takovou nudnou starou plečku?

Za to se dal v té době koupit třeba třetí Zaklínač, a to je úplně jiná liga.

0/−5
28.3.2018 19:51

P77a79v35e18l 74P17o74s37p63í15š89i78l 3591324293475

Fc3 si takovyhle podcenovani fakt nezaslouzi, nemluve o tom, ze Witcher je trosku jinej zanr. Kam ti mam poslat klicenku?

+2/0
28.3.2018 22:55

J66i95ř88í 63J51u83ř73i26c22a 2488173151

Jo jo, toho jsem si koupil včera. A zjistil jsem, že ho nerozjedu v takové kvalitě abych si to užil. Tož počkám dalších pár let.

0/0
30.3.2018 21:54
Foto

L40u65k91á81š 64N54o31v13o18t78n78ý 6466807358198

Hry, které každý rok vyjdou v novém kabátu se vyplatí koupit s tak ročním zpožděním - člověk o žádný zážitek nepřijde (protože tam se nic překvapivého neděje) a naopak ušetří spoustu peněz.

Takhle jsem si koupil Wildlands za pár peněz a podobně to bude i u Far Cry 5. Koupit to za plnou cenu by mohl opravdu jenom skalní fanda nebo někdo, kdo nehrál žádný předchozí díl.

+12/0
28.3.2018 11:19

P91e30t14r 91T34y87č81k39a 6905932679932

A nebo někdo kdo to za půl roku prodá v bazaru a hra ho vyjde na stejné peníze jako když rok čeká.

+2/0
28.3.2018 11:47

M35i95l61a91n 61H67a66v32í33ř 4489964955

jak jde v bazaru prodat hru která je svázaná s Uplay účtem?

+3/−3
28.3.2018 13:16

P93e76t97r 43T57y27č19k26a 6705582639332

Na PS4 to jde.

+2/0
28.3.2018 15:07

M91i44l25a79n 52H83a62v90í70ř 4869374765

že to jde na nějaký minoritní platformě neberu, PC master race:-P;-)

+8/−4
28.3.2018 15:25

R22a27d86e84k 22J67a86h68o80d16a 3943392204833

Spousta lidí si pro takový případy prostě dělá novej účet.

0/0
28.3.2018 15:26

M94i42l75a58n 76H64a46v96í67ř 4699334515

to bych si nikdy nekoupil celý účet, původní majitel si přes support může kdykoliv vyžádat jeho vrácení. Kdysi mi takhle nějaký rusák ukradl Origin, dlouho jsem ho nepoužíval, koupil mi tam nějaký battlefied s datadiskem, když jsem to zjistil tak byl účet během pár minut zpátky můj (znalost bezpečnostních otázek), změnil jsem heslo a rusák měl smůlu.

U konzolových krabicovek to beru že to jde. V tomhle je PC trochu v nevýhodě, mám mraky dohraných her, který už pravděpodobně nikdy nezapnu a nedá se s nima dělat nic.

+1/0
28.3.2018 15:39

K51a79r64o43l 15S33e89f69c65i44k 2106310415588

no, ale proc nenapisete za kolik jste si ten ucet poridili? :-) takove ucty kde dostanete jenom meno + heslo predavaji za 3USD a nekteri vam daji nove jmeno a heslo v pripade problemu ;-D

0/0
28.3.2018 16:00

M89i75l63a20n 37H29a49v41í10ř 4679574935

nenapíšu, protože nevím, nikdy jsem se o to nezajímal. To už si tu hru můžu rovnou upirátit. Už jsem velkej kluk, vydělávám, tak mi nedělá problém vyvojářů přispět, pokud je to hra, která mě baví, tím že si jí koupím. U většiny her je poměr herní doba/cena hodně příznivý v poměru k tradiční zábavě jako třeba kino a hospoda.

+5/0
28.3.2018 16:05

K38a59r22o75l 29S28e24f88c25i45k 2876260715898

ne celkem :-) hrat multak pres legalne servery nemuzete s cracknutou verzi, ze tak? Prave v takovych pripadech si muzete poridit "lacne" nebo cracknute ucty od Cinanu/Rusu nebo z Indie za par kacek. Dostanete meno + heslo a hrate. Samozrejme se muze stat, ze "vas" ucet dostane ban nebo puvodny majitel si ho ziska spat....ale s tym musite ratat pri takovych cenach a puvodu :-P

+1/0
28.3.2018 16:48

P16e30t23r 38H97o75c36h45m16a55n 2300146595941

A proč bych to dělal? Kupuju si hru o kterou mám zájem a normálně za ní zaplatím a podpořím vývojáře.

+2/0
28.3.2018 19:55

P31e11t48r 63T75y56č39k60a 6205532689792

75 mil. prodaných konzolí a 650mil. prodaných her. No pěkně minoritní.

0/0
28.3.2018 20:32

M13i26l68a73n 40H74a92v65í38ř 4439214855

postnul bych obrázek Leonarda z BBT s cedulí co rád ukazuje Sheldonovi, ale nejde to :-)

0/0
28.3.2018 21:57
Foto

M38i59l27a11n 23M16i29c98h24á64l93e93k 1433496616951

pokud víš,že ji po dohrání budeš prodávat,vytvoříš si nový účet a potom přidáš i údaje k přihlášení,dělá se to tak i u jiných herních platformách.

0/0
29.3.2018 19:59
Foto

L42u76k68á12š 84N38o95v33o29t46n80ý 6886387658398

A no jo, já zapomněl, že někdo ještě kupuje fyzické nosiče ;)

+2/−1
28.3.2018 14:34

P91e67t36r 76T47y96č21k59a 6955462499802

Když jsou levnější tak proč ne.

+5/0
28.3.2018 15:06

P87e60t74r 79H96o35r40á69č95e66k 2517834527315

Já ty řeči o pořád stejné hře fakt nechápu? To si chce někdo koupit Far Cry co se bude hrát jako třeba The Last of US (skvělá hra). To ať si teda rovnou koupí něco jiného.. Jesně, že je fajn, pokud se hra zlepšuje, ale měla by se vyvýjet a vylepšovat ne páchat nějakou revoluci, jinak to přece nebude Far Cry.

Další věc je repetetivnost misí. To mi taky přijde jako celkem logická věc, pokud hra nabízí obsah na 40-50 hodin, tak je to v celku logické. Jde o to, aby obsah byl zábavný a aspoň trošku motivoval k postupu (ideální systém perků). Já naopak třeba nesnáším do střílečky montovat nějaký závod s autama, který je vždy mizerný, jen pro to, aby hra měla variabilnější mise.

+11/−5
28.3.2018 11:11

I31v77o 93D68i47v19i85l98a 2644118749

Z Fra Cry se stalo Call of Dutty. Každý rok stejná hra. Pokud si to ale fanoušci přejí proč ne. Pětka je ale podle mě zatím asi nejslabší díl. Příběh je neskutečně špatný, tak nějak pasující do dnešní bezpohlavní doby. A osobně jsem neměl po nějakých třech hodinách vůli pokračovat. Na půlhodinově střílení fajn, ale nic víc nic míň.

+4/−4
28.3.2018 10:43

I22v84a57n45k64a 19P15o48s87p24í44š67i71l11o91v13á 8344698952117

Každý rok? Od vydání čtyřky uplynuly čtyři roky a Primal je spin off.

+3/−1
28.3.2018 13:54

J84i92ř93í 74D89u80š12e76k 8122711121613

Doufám že to nebude nuda jako Far cry 3.

0/−9
28.3.2018 9:42

D20a78n31i22e55l 21S59o11b42o77t14a 9429164426350

Bude to stejná nuda jako všechny předchozí díly. Proto si to raději nekupujte. Já se na hru těším, stejně jako na minulé díly.

+11/0
28.3.2018 10:25

M96a46t26t81e73o 93K14o73u37n90o62v69s74k38y 1130701858523

Já se prostě pořád nemůžu zbavit dojmu, že je to pořád dokola, jen se mění prostředí a hlavní zaporák. Jak jsem psal včera, sleduju gameplaye na YT, takže doufám, že se to někde nějak zlomí. Pokud ne, vystačím si s 3, která se ke mně dostala, ani nevím jak :))

+5/−4
28.3.2018 8:35

P42a15v60e31l 70Š90e77n57í46t10k52o 5258890428824

Mně to vůbec nevadí a těším až mi hra přijde. Far Cry se mi moc líbil, tak doufám, že to Far Cry 5 bude taky.

+6/0
28.3.2018 9:22

T47i75b79o65r 55V29i87z25v74a56r83y 9644574883365

Trojku jsem hrál, nemůžu říct že to nebyla zábava, ale nebyl jsem schopný to dohrát...pořád to samé dokola, už to nudilo. Další díly už moc nelákají.

0/0
28.3.2018 9:22

R13o74m43a55n 63P10a30s45t24y54r90i94k 6467669735848

za co davat peníze za porad stejnou hru - to si radeji zahraju historickou obyčejnou zeldu na supernintednu a zabava je to 1000x vetsi nez tyhle paskvily

+2/−13
28.3.2018 8:25

M74a72r37t90i89n 36P89o30c96h22m27a45n 6558239162

Hrej si co chces, stejne to nikoho nezajima...

+5/0
28.3.2018 17:15

J23a10n 57N72á48d50v56o85r29n46í55k 7433508105377

Kyselé hrozny?

+1/0
28.3.2018 22:56







Najdete na iDNES.cz