Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Nové karty změnily zažité pořádky v Hearthstonu, Witchwood se povedl

V první části recenze jsme se podívali na nové karty, mechanismy a balíčky. Ve druhé pak rozebíráme režim Monster Hunt pro jednoho hráče, který vyšel až později, a nově zformovanou metu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

V90í71t68ě68z50s83l31a98v 46K45o24u31n81e98k 7331418385771

Paladiny automaticky skladam nekde kolem 3-4. kola, proste me nebavi proti tomu hrat, je to jak pres koirak, spam na spam. nejaky zajimavy paladin deck jsem snad mesic nevidel, ale celkove mi tahle expance prijde dost domrvena, hraju porad proti stejnym deckum co se warlocka, shamana a paladina tyka. pokud je neco takoveho ve hre, ktera umoznuje takove mnozstvi kombinaci, je zjevne neco spatne s balancem

0/0
10.5.2018 10:54
Foto

M16i58c16h96a54l 27J28a11n30o63v31á48č 8867786925253

Na tehle hre bylo v posledni dobe tou nejlepsi veci tlacitko uninstall... HS uz je davno za zenitem.

0/−4
7.5.2018 9:36

O85n61d55ř93e81j 81Z16a59c19h 3563650913812

To si nemyslím. HS umí vždy něčím otrávit, ale zkouším porůznu jiné karetní hry a vždy se nakonec k HS rád vrátím.

0/0
7.5.2018 10:49
Foto

M67i93c16h28a13l 75J98a97n93o27v50á50č 8487636675763

Protoze stejne jako ja uz tam mas velkou sbirku karet a hraje to spousta tvych kamaradu. Co se tyce hry samotne, tak to je des a hruza, jen uz se cloveku nechce zacinat neco nanovo.

0/0
9.5.2018 10:06

O97n58d44ř37e66j 23U71r84b43a94n 8347520569877

Expanze se nepovedla. Even a odd balíčky jsou určitě dobrej nápad- v tom smyslu, že strkají do hry víc karet, a umožňují levnější balíčky. Ale jinak? Vládne pár decků, nové karty se moc nehrajou, krom Baku, Genna a karet s rushem. To v porovnání s tím je jeden Shudderwock houby (navíc, pokud má hotovou celou skládačku, mohu to s klidem conceadnout a nekoukat na celé kombo)- navíc mi přijde, že po prvních pár dnech docela vymizel.

Autor zjevně nemá rád otk, pokud se pamatuju, u Un-Gora psal jako o hlavní chybě o quest mágovy, a jaká je to hnus, když vás něco zabije "nekonečným kombem". Zlatý wild, kde je těch otk kombinací... No hodně. A když na to přijde, myslím, že je snažší si setupnout třeba wild otk warlocka, než shamana. Nehledě k tomu, že se toho s voidlotrama spíš dožiju. Že to nebere v úvahu wild vůbec je další věc.

Omlouvám se za rejpavou náladu.

0/0
6.5.2018 22:59

O96n60d36ř29e62j 68U24r29b83a13n 8937260909447

*Nehledě k tomu, že otk měl už jenom s Grumblem... Tohle jen bije víc do očí, proto ho víc lidí zkoušelo.

0/0
6.5.2018 23:02

O14n53d43ř28e48j 81Z20a97c31h 3633240543322

Proti OTK obecně nic nemám, vadí mi jen v podání Hearthstone, kde je součást designu, že nelze nijak reagovat na hru v soupeřově kole (a secrety jsou jen slabá náplast, která OTK neřeší) a proto se sem podle mě moc nehodí. Co se Wildu týče, to nemohou soudit, protože tento formát / jejich obdoby zásadně nehraju v žádné TCG a nehodlám s tím začít ani u HS :-)

0/0
7.5.2018 10:47

D30a84n 17S51v56o51b15o29d88a 9230280105976

Co me na Witchwoodu mrzi je jak dopadla meta, ty statistiky nelzou, samej agro paladin , spitfull druid a nebo warlock. Blizz by mel zapracovat na vybalancovani hrdinu.

Shuddera muzou klidne nechat jak je, ten deck (zkousel jsem vicero variant nekolik dnu) ma hrozny winrate.

+2/0
6.5.2018 20:00

D62a78v73i41d 43S50u31c36h80a88r 8614166133732

Prosim vás, můžu poprosit o víc face 3 hunterů, aggro mágů, rogue a lichejch paladinů? Můj milovanej King Togwaggle druid s 90 života má díky nim skvělý win streaky. Naopak míň sudejch paladinů, ti mi to většinou ukončí :-/

0/0
6.5.2018 17:03

M76i97c39h71a14l 18T46o92m43á75n61e46k 9737859246

u te tess, nemate moznost discoveru vsech spellu drive zahranych, myslim ze to bere jako class spelly, takze ty special spelly soupere tim padem nejsou na vyber

0/0
6.5.2018 11:53

M24a40r24t27i50n 28P41o34c88h30m73a32n 6948499952

Vzdyt tam jsou ted krasny control balicky na huntera. Ja ted hraju uspesne jeden s Emerissem a Katrinou na ranku 3.

0/0
17.4.2018 22:09

K54a44r52e77l 38U30r59b51a24n 2914604681449

Druid teď má neubránitelné kombo shudderwock + grumble worldshaker. Pokud ho neporazíte, dokud mu to nepřijde, je konec.

0/0
17.4.2018 13:14

M96i79c95h75a45l 22T65o58m46á87n62e54k 9457739506

shaman, ale to ma i priest s jeho maly+velen kombem diky ressum

+1/0
17.4.2018 14:45

P50e39t84r 51M52a46r30e26k 9933958560

OTK deck. Třeba jako starej OTK mag.

0/0
17.4.2018 14:59

M93a64r87e10k 35V88a59r96o36u19s 6342964860823

WELL MET!

+2/0
17.4.2018 12:00

M83a47r18t56i89n 32B92e55n18e11š 3832167194259

Teda, nemyslím tím teď nic proti nikomu, ale upřímně mi nejde do hlavy, jak se tolik hráčů (jako např. autor recenze) vůbec může zaseknout na ranku 10. Moje zkušenost s HS před změnou ranked systému je taková, že ač hraju velmi sporadicky, tak do ranku 5 to jde vždy jak po másle s úplně jakymkoliv deckem (opravdu jakymkoliv, klidně různé off meta, meme nebo budget decky). Až od ranku 5 do legendy to začíná být těžší v tom smyslu, že člověk musí tak 1 až 3 dny hrát intenzivněji a decky trochu lépe zvolit. Pokud se někdo zasekává pravidelně na ranku 10 nebo dokonce i hůř, pak je problém čistě v jeho hře, v ničem jiném :/

0/−2
17.4.2018 5:09

M96i75c62h12a79l 87T27o10m69á46n61e72k 9947479476

to zalezi na mete co se hraje , jaky mate deck a kdy hrajete, pokud to je v dobe kdy vsichni hraji top meta decky na climb, tak budete rad kdyz se dostanete na lvl 15, coz se vam treba do te doby nez ty top baliky co vas drti jak maleho jardu uz nejsou na lepsim ranku, ale jestli hrajete jen counter decky na ty v dane dobe nejrahnejsi proc ne, ja hraji decky podle toho jak mne bavi a class kteoru jeste nemam golden a muzu rict ze nekdy to jde samo az na tu 5ku ale treba ted kdy to tu je 10000 variaci na trapnoagrroladina, tak muj deck nema prakticky sanci

+4/0
17.4.2018 6:48
Foto

L40u25k42á96š 68M68ü98l22l69e13r 6723636470

Takhle mi jedno kamarád říkal, že není možné, abych se s Face Hunterem (v době kdy to byl top cancer) nedostal na rank 5. Tak u mě seděl několik hodin a sledoval jak hraju. Poté, co zjistil, že mi skutečně tzv. "nechodí karty" a vždy, když je potřeba, tak ani jedna z variant "potřebné karty" nepřijde, se zvedl a smutně řekl "cyve kámo...ty to odinstaluj, ty máš fakt smůlu" :)

Takže bych řekl, že pokud jste smolař jako já, tak se nikdy dál než na 10 (jak já), nedostanete :D

+4/−1
17.4.2018 8:20

J56o86s25e28f 79J43u98h59á55s32z 1269982648

Rank 10 je porad fajn, ja jsem vzdycky nekde mezi ranky 18-20

+5/0
17.4.2018 10:31

J83a76n 70W93a27w36r54o18s77z 6846519198

Variace může být krátkodobě špatná, ale je prostě vyloučeno, aby dlouhodobě hráč prohrával jenom kvůli ní. Zrovna v Hearthstone jde v pohodě dosáhnout win ratu 60%+, na rancích okolo té 10ky ještě mnohem vyšší. Jde spíše o to, že oproti jiným hrám, chyby co hráč dělá nejsou vždy úplně viditelné a neuvědomí si je.

+5/0
17.4.2018 12:48

M49i56l97a62n 92Š97t16ě33p78á53n82e31k 8436912615488

Není to vyloučeno, znám hráče karetních her (papírových), kteří opravdu mají obecně více štěstí. A to mluvím o celkem snadno počitatelných hrách, tedy vysledovat jestli někdo nehrál něco blbě se prostě dá. Statistika si pak může říkat co chce, já radši věřím jasně dokazatelným věcem, které vidím na vlastní oči. Netvrdím, že je to případ Hearthstone, čím více je nutno hráčského přemýšlení, tím menší síla náhody...

0/0
9.5.2018 12:50

R86o84b92i25n 96Ž13i84ž31k51a 2748854466196

Ono i s náhodou je nutné umět pracovat. Navíc je statistika velmi kontraintuitivní, takže spousta věcí, která se nám zdá na první pohled jasná, je ve skutečnosti úplně jinak - na to je potřeba vést si čísla :-)

0/0
9.5.2018 16:46

J39a78r12o72s19l40a85v 11M96a61r34v20a75n 2847390936487

Tak ja se zasekl mezi rankem 28-30, mozna to bude tim, ze netusim co jsou off meta nebo meme decky :D

0/0
17.4.2018 12:08

H60o34n73z16a 31Z91e90m36a21n 6458718762215

Kecy, rank 15 je v pohodě, na rank 10 se musí člověk trochu snažit a cokoliv pod rank 10 je bonus a těžce vydřený úspěch. Neberu to podle sebe, já sem lama, ale podle kamarádů, kteří hrajou různé karetní hry na skoro profi úrovni a mají na to lepší hlavu než já. (ano dali legendu, ale cena v čase stráveném u PC byla velká) Osobně mám rekord 3 rank s resurect priestem.

+3/0
17.4.2018 12:59
Foto

L28u22k69á23š 49M74ü80l57l33e61r 6753466890

Tak jest! Kdyby to bylo tak, že do ranku 5 je to úplně v klidu, tak by globální statistika neříkala, že jen cca 5% hráčů, se na konci sezóny pohybuje mezi ranky 10-5 :)

Dokonce 75% hráčů, se pohybuje mezi rankem 25-15.

+5/0
17.4.2018 13:14

M32a68r15t30i28n 54B36e12n24e60š 3712137184859

Hrajou skoro na profi úrovni a tvrdí, že je problém se dostat přes rank10? Myslim, že vaši kamarádi vám trochu lžou :D ... Hraju HS pouze na telefonu v práci, řekl bych průměrně dohromady tak 15 hodin za měsíc a legendu dávam každý měsíc už cca 2 roky. A ano, do ranku 5 to opravdu jde krásně díky win streaku, který umožňuje postup nahoru i s méně než 50% úspěšností, což je absurdní.

O balíčku to na ranku 10 neni vůbec. Dokonce bych řekl, že ani na legendě to o balíčku z dlouhodobého hlediska neni. Dobrý příklad je takový Thijs, který hraje defakto jen srandovní balíčky s různými meme kartami, které většina lidí bere jako nehratelné, a každý měsíc končí v top 20 legend. Je schopný opravdu s jakymkoliv balíčkem mít kladnou úspěšnost.

Výmluvy typu, že má hráč víc smůlu než ostatní, nemá ani cenu komentovat, protože je to nesmysl. Pokud se prostě nemůžete dlouhodobě dostat přes rank 15 nebo rank 10, pak je to chybami, které ve hře děláte. Já vim, jak to na ranku 10 vypadá. Hráči hrajou karty jen protože můžou a nepřemýšlí, jestli ta play dává smysl. Nehrají kolem spousty karet. Mají špatný order, drawují na konci tahu, špatný positioning na boardě, neumí správně value-tradit, atd atd. Těch chyb je spousta a různí hráči dělají různé chyby, podstatné ale je, že je to čistě o hráči.

+1/0
18.4.2018 9:25

K20a46r97e93l 24U34r84b43a21n 2494624441649

Jedu čistě vlastní stavby balíků a maximálně se dostanu ke třináctce.. ty kopie balíků z netu jsou všechny hrozně nudné a stejné..

+3/0
17.4.2018 13:16

M23a90r36e72k 97V68a40r69o32u31s 6892274270493

Přesně! Deck recipes jsou pro vopice bez vlastního mozku.

0/0
17.4.2018 13:49



Najdete na iDNES.cz