Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: Nové karty změnily zažité pořádky v Hearthstonu, Witchwood se povedl

V první části recenze jsme se podívali na nové karty, mechanismy a balíčky. Ve druhé pak rozebíráme režim Monster Hunt pro jednoho hráče, který vyšel až později, a nově zformovanou metu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

V86í26t89ě33z87s98l11a78v 16K97o39u84n40e86k 7821368525711

Paladiny automaticky skladam nekde kolem 3-4. kola, proste me nebavi proti tomu hrat, je to jak pres koirak, spam na spam. nejaky zajimavy paladin deck jsem snad mesic nevidel, ale celkove mi tahle expance prijde dost domrvena, hraju porad proti stejnym deckum co se warlocka, shamana a paladina tyka. pokud je neco takoveho ve hre, ktera umoznuje takove mnozstvi kombinaci, je zjevne neco spatne s balancem

0/0
10.5.2018 10:54
Foto

M43i53c94h15a57l 90J70a78n63o14v14á37č 8357826985303

Na tehle hre bylo v posledni dobe tou nejlepsi veci tlacitko uninstall... HS uz je davno za zenitem.

0/−4
7.5.2018 9:36

O57n25d28ř93e32j 35Z32a67c31h 3383870813172

To si nemyslím. HS umí vždy něčím otrávit, ale zkouším porůznu jiné karetní hry a vždy se nakonec k HS rád vrátím.

0/0
7.5.2018 10:49
Foto

M33i52c92h14a80l 13J63a57n80o67v98á62č 8197446955733

Protoze stejne jako ja uz tam mas velkou sbirku karet a hraje to spousta tvych kamaradu. Co se tyce hry samotne, tak to je des a hruza, jen uz se cloveku nechce zacinat neco nanovo.

0/0
9.5.2018 10:06

O77n71d56ř85e19j 39U66r18b58a49n 8177310379837

Expanze se nepovedla. Even a odd balíčky jsou určitě dobrej nápad- v tom smyslu, že strkají do hry víc karet, a umožňují levnější balíčky. Ale jinak? Vládne pár decků, nové karty se moc nehrajou, krom Baku, Genna a karet s rushem. To v porovnání s tím je jeden Shudderwock houby (navíc, pokud má hotovou celou skládačku, mohu to s klidem conceadnout a nekoukat na celé kombo)- navíc mi přijde, že po prvních pár dnech docela vymizel.

Autor zjevně nemá rád otk, pokud se pamatuju, u Un-Gora psal jako o hlavní chybě o quest mágovy, a jaká je to hnus, když vás něco zabije "nekonečným kombem". Zlatý wild, kde je těch otk kombinací... No hodně. A když na to přijde, myslím, že je snažší si setupnout třeba wild otk warlocka, než shamana. Nehledě k tomu, že se toho s voidlotrama spíš dožiju. Že to nebere v úvahu wild vůbec je další věc.

Omlouvám se za rejpavou náladu.

0/0
6.5.2018 22:59

O29n13d87ř71e39j 60U20r33b54a78n 8447720769567

*Nehledě k tomu, že otk měl už jenom s Grumblem... Tohle jen bije víc do očí, proto ho víc lidí zkoušelo.

0/0
6.5.2018 23:02

O29n40d23ř89e35j 92Z52a65c40h 3953970933842

Proti OTK obecně nic nemám, vadí mi jen v podání Hearthstone, kde je součást designu, že nelze nijak reagovat na hru v soupeřově kole (a secrety jsou jen slabá náplast, která OTK neřeší) a proto se sem podle mě moc nehodí. Co se Wildu týče, to nemohou soudit, protože tento formát / jejich obdoby zásadně nehraju v žádné TCG a nehodlám s tím začít ani u HS :-)

0/0
7.5.2018 10:47

D84a55n 41S95v41o29b95o48d95a 9730470155446

Co me na Witchwoodu mrzi je jak dopadla meta, ty statistiky nelzou, samej agro paladin , spitfull druid a nebo warlock. Blizz by mel zapracovat na vybalancovani hrdinu.

Shuddera muzou klidne nechat jak je, ten deck (zkousel jsem vicero variant nekolik dnu) ma hrozny winrate.

+2/0
6.5.2018 20:00

D62a54v27i77d 50S46u62c20h87a27r 8364266953432

Prosim vás, můžu poprosit o víc face 3 hunterů, aggro mágů, rogue a lichejch paladinů? Můj milovanej King Togwaggle druid s 90 života má díky nim skvělý win streaky. Naopak míň sudejch paladinů, ti mi to většinou ukončí :-/

0/0
6.5.2018 17:03

M41i62c71h91a72l 45T75o35m76á23n81e13k 9527799186

u te tess, nemate moznost discoveru vsech spellu drive zahranych, myslim ze to bere jako class spelly, takze ty special spelly soupere tim padem nejsou na vyber

0/0
6.5.2018 11:53

M32a66r75t84i89n 39P96o48c62h54m61a41n 6748959382

Vzdyt tam jsou ted krasny control balicky na huntera. Ja ted hraju uspesne jeden s Emerissem a Katrinou na ranku 3.

0/0
17.4.2018 22:09

K15a79r45e85l 63U85r34b81a73n 2694684371769

Druid teď má neubránitelné kombo shudderwock + grumble worldshaker. Pokud ho neporazíte, dokud mu to nepřijde, je konec.

0/0
17.4.2018 13:14

M14i94c47h92a81l 11T65o60m60á40n15e13k 9447249196

shaman, ale to ma i priest s jeho maly+velen kombem diky ressum

+1/0
17.4.2018 14:45

P46e21t14r 10M38a48r18e12k 9663668260

OTK deck. Třeba jako starej OTK mag.

0/0
17.4.2018 14:59

M32a97r83e11k 25V30a12r30o44u66s 6162674580723

WELL MET!

+2/0
17.4.2018 12:00

M40a77r54t48i40n 81B29e71n24e44š 3612657684979

Teda, nemyslím tím teď nic proti nikomu, ale upřímně mi nejde do hlavy, jak se tolik hráčů (jako např. autor recenze) vůbec může zaseknout na ranku 10. Moje zkušenost s HS před změnou ranked systému je taková, že ač hraju velmi sporadicky, tak do ranku 5 to jde vždy jak po másle s úplně jakymkoliv deckem (opravdu jakymkoliv, klidně různé off meta, meme nebo budget decky). Až od ranku 5 do legendy to začíná být těžší v tom smyslu, že člověk musí tak 1 až 3 dny hrát intenzivněji a decky trochu lépe zvolit. Pokud se někdo zasekává pravidelně na ranku 10 nebo dokonce i hůř, pak je problém čistě v jeho hře, v ničem jiném :/

0/−2
17.4.2018 5:09

M37i95c91h80a35l 64T78o66m75á58n25e84k 9117239786

to zalezi na mete co se hraje , jaky mate deck a kdy hrajete, pokud to je v dobe kdy vsichni hraji top meta decky na climb, tak budete rad kdyz se dostanete na lvl 15, coz se vam treba do te doby nez ty top baliky co vas drti jak maleho jardu uz nejsou na lepsim ranku, ale jestli hrajete jen counter decky na ty v dane dobe nejrahnejsi proc ne, ja hraji decky podle toho jak mne bavi a class kteoru jeste nemam golden a muzu rict ze nekdy to jde samo az na tu 5ku ale treba ted kdy to tu je 10000 variaci na trapnoagrroladina, tak muj deck nema prakticky sanci

+4/0
17.4.2018 6:48
Foto

L51u40k53á54š 36M97ü70l62l63e36r 6843966600

Takhle mi jedno kamarád říkal, že není možné, abych se s Face Hunterem (v době kdy to byl top cancer) nedostal na rank 5. Tak u mě seděl několik hodin a sledoval jak hraju. Poté, co zjistil, že mi skutečně tzv. "nechodí karty" a vždy, když je potřeba, tak ani jedna z variant "potřebné karty" nepřijde, se zvedl a smutně řekl "cyve kámo...ty to odinstaluj, ty máš fakt smůlu" :)

Takže bych řekl, že pokud jste smolař jako já, tak se nikdy dál než na 10 (jak já), nedostanete :D

+4/−1
17.4.2018 8:20

J82o48s49e59f 61J13u91h47á74s34z 1429922938

Rank 10 je porad fajn, ja jsem vzdycky nekde mezi ranky 18-20

+5/0
17.4.2018 10:31

J72a11n 95W32a54w80r15o91s72z 6146189208

Variace může být krátkodobě špatná, ale je prostě vyloučeno, aby dlouhodobě hráč prohrával jenom kvůli ní. Zrovna v Hearthstone jde v pohodě dosáhnout win ratu 60%+, na rancích okolo té 10ky ještě mnohem vyšší. Jde spíše o to, že oproti jiným hrám, chyby co hráč dělá nejsou vždy úplně viditelné a neuvědomí si je.

+5/0
17.4.2018 12:48

M41i10l65a42n 37Š54t50ě67p28á83n36e18k 8656322975318

Není to vyloučeno, znám hráče karetních her (papírových), kteří opravdu mají obecně více štěstí. A to mluvím o celkem snadno počitatelných hrách, tedy vysledovat jestli někdo nehrál něco blbě se prostě dá. Statistika si pak může říkat co chce, já radši věřím jasně dokazatelným věcem, které vidím na vlastní oči. Netvrdím, že je to případ Hearthstone, čím více je nutno hráčského přemýšlení, tím menší síla náhody...

0/0
9.5.2018 12:50

R40o76b15i20n 60Ž41i34ž69k66a 2418804146906

Ono i s náhodou je nutné umět pracovat. Navíc je statistika velmi kontraintuitivní, takže spousta věcí, která se nám zdá na první pohled jasná, je ve skutečnosti úplně jinak - na to je potřeba vést si čísla :-)

0/0
9.5.2018 16:46

J68a20r44o41s48l29a12v 35M15a46r79v91a35n 2757880746867

Tak ja se zasekl mezi rankem 28-30, mozna to bude tim, ze netusim co jsou off meta nebo meme decky :D

0/0
17.4.2018 12:08

H66o31n81z83a 60Z94e98m96a59n 6988758952745

Kecy, rank 15 je v pohodě, na rank 10 se musí člověk trochu snažit a cokoliv pod rank 10 je bonus a těžce vydřený úspěch. Neberu to podle sebe, já sem lama, ale podle kamarádů, kteří hrajou různé karetní hry na skoro profi úrovni a mají na to lepší hlavu než já. (ano dali legendu, ale cena v čase stráveném u PC byla velká) Osobně mám rekord 3 rank s resurect priestem.

+3/0
17.4.2018 12:59
Foto

L95u73k45á76š 59M72ü91l76l26e13r 6943946350

Tak jest! Kdyby to bylo tak, že do ranku 5 je to úplně v klidu, tak by globální statistika neříkala, že jen cca 5% hráčů, se na konci sezóny pohybuje mezi ranky 10-5 :)

Dokonce 75% hráčů, se pohybuje mezi rankem 25-15.

+5/0
17.4.2018 13:14

M40a34r28t35i65n 45B93e79n73e58š 3312177174249

Hrajou skoro na profi úrovni a tvrdí, že je problém se dostat přes rank10? Myslim, že vaši kamarádi vám trochu lžou :D ... Hraju HS pouze na telefonu v práci, řekl bych průměrně dohromady tak 15 hodin za měsíc a legendu dávam každý měsíc už cca 2 roky. A ano, do ranku 5 to opravdu jde krásně díky win streaku, který umožňuje postup nahoru i s méně než 50% úspěšností, což je absurdní.

O balíčku to na ranku 10 neni vůbec. Dokonce bych řekl, že ani na legendě to o balíčku z dlouhodobého hlediska neni. Dobrý příklad je takový Thijs, který hraje defakto jen srandovní balíčky s různými meme kartami, které většina lidí bere jako nehratelné, a každý měsíc končí v top 20 legend. Je schopný opravdu s jakymkoliv balíčkem mít kladnou úspěšnost.

Výmluvy typu, že má hráč víc smůlu než ostatní, nemá ani cenu komentovat, protože je to nesmysl. Pokud se prostě nemůžete dlouhodobě dostat přes rank 15 nebo rank 10, pak je to chybami, které ve hře děláte. Já vim, jak to na ranku 10 vypadá. Hráči hrajou karty jen protože můžou a nepřemýšlí, jestli ta play dává smysl. Nehrají kolem spousty karet. Mají špatný order, drawují na konci tahu, špatný positioning na boardě, neumí správně value-tradit, atd atd. Těch chyb je spousta a různí hráči dělají různé chyby, podstatné ale je, že je to čistě o hráči.

+1/0
18.4.2018 9:25

K45a43r88e29l 36U38r40b49a15n 2554574261259

Jedu čistě vlastní stavby balíků a maximálně se dostanu ke třináctce.. ty kopie balíků z netu jsou všechny hrozně nudné a stejné..

+3/0
17.4.2018 13:16

M82a20r49e28k 86V87a34r64o73u78s 6342434390123

Přesně! Deck recipes jsou pro vopice bez vlastního mozku.

0/0
17.4.2018 13:49







Najdete na iDNES.cz