Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

RECENZE: První placený přídavek pro český Kingdom Come je rozpačitý

Placený přídavek From the Ashes nepřináší nic z toho, proč Kingdom Come tak milujeme. Možnost spravovat vlastní vesnici je sice zajímavá, ve skutečnosti se však veškerá náplň omezuje jen na shánění peněz. Spousty peněz.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

H35o28n64z21a 58P49o63s84t 4149609359495

Spustě lidí se budovatelský koncept obecně líbí a 250kč není nijak drastická cena. Nevím, co by recenzent chtěl.

+1/−1
20.7.2018 13:31

P77a79v75e54l 13K34a15f32k51a 8824833161735

Ostatně jako 99% všech soubojů ve hře. Ten bojový systém s něčem mě totálně nebavil, takže jsem jen vyexpoval luk a meč nosil spíš na okrasu.

0/0
20.7.2018 9:34

J35i56ř37í 36D42u52š87e81k 8452691361743

250 korun je dnes cena dvou avokádových toustů. čili jako placené rozšíření o stavbu vlastní vesnice ve hře si myslím že dobrý.

+2/0
19.7.2018 16:12
Foto

H19o64n53z48a 46S58r41p 9234353512468

ale pro nás vesničany je to skoro 10 piv

+6/0
19.7.2018 17:41

J48a22k75u36b 63B75o28h51o44n58ě46k 8335916359587

Pro správné vesničany je to 42 piv a to ještě dostanou zpátky 126 za zálohy ;-)

+1/0
20.7.2018 16:15

P70a18v47e66l 42L19á48n78í92k 5699605822157

Konečně nějaká normální recenze. Vidím to úplně stejně.

Tahle věc měla být ve hře už v základu, protože už to každej dohrál a po dohrání je to naprostá nuda a zbytečnost. V budování jste velice silně limitováni vším . Místa pro budovy sou předem daná, můžete se rozhodnout jen u dvou kdy jednu musíte vždy vyřadit, ale efekt je prakticky nulový a když je vesnice hotová , tak sem si řekl. Vážně?

Stejně to tam bylo poloprázdné a polomrtvé a klidně se tam toho dalo postavit víc.

Za ty peníze ej to nesmysl a zbytečnost.

+1/0
18.7.2018 20:45

P33e51t91r 47A82n20d88r23ý66s25e33k 5153272283903

Vidím to naprosto stejně. Samo o sobě to není moc propracované a určitě si s tím mohli dát mnohem víc práce. Takhle to budí jen dojem toho, že chtěli zavřít ústa těm, co křičeli, že mají ve hře strašně moc peněz a není za co je utratit.

0/0
21.7.2018 8:10

M26a71t40ě61j 23D87r86á33b74e68k 8196361986423

Protože je levej jak turecká šavle a netrefí plusko...

Taky se prý hluboce omlouvá, ale to už mu nemusíme věřit.;-D

0/0
18.7.2018 15:24

J82a66n 13B92í22l27ý 8924657977499

neférový souboj s prckem? toho jsem dostal během 20 sekund hned na první pokus...

+2/−6
18.7.2018 13:38
Foto

H81o46n44z14a 91S24r60p 9244903572628

Tak nic,beru zpět, jsem prostě lam. .

+11/0
18.7.2018 14:23

J31a38n 97B68í26l45ý 8284267787739

bodání mečem do hlavy funguje. zvlášť, když protivník nemá přilbu

+2/0
18.7.2018 19:04
Foto

J82a88n 80Z83e58l29e22n14k10a 3975593728901

A nebyl jsi rano zpocenej?

0/−1
19.7.2018 0:02

J79i76ř52í 82D40u60š17e94k 8442511791603

...říká každej kdo má headcracker perk.

0/0
19.7.2018 16:15

J37a15k33u95b 80B74o49h28o75n97ě56k 8635306439947

Nejsem si úplně jistý, jak by tohle DLC mělo být příkladem odlišení se od hlavního proudu. Spíš mi to přijde právě naopak, protože budovatelská vložka se do RPG dává s železnou pravidelností už minimálně od NWN2 nebo Morrowindu a většinou to nestojí za nic a je to jenom taková vata, která v lepším případě nastavuje délku hraní a v horším slouží primárně jako "cash sink" kvůli špatně vybalancované ekonomii hry.

Trochu se bojím, že tady šlo aspoň částečně o tu druhou možnost.

+2/0
18.7.2018 10:18

M48i19r90o58s12l57a47v 28S91t73a62s86t65n71y 7784473466111

Aktuálně jsem dohrál datadisk k NWN2 Storm of Zehir a pokus o integraci zajímavého mechanismu s obchodováním mezi městy byl sice sympatický, ale ve výsledku brutálně nevyvážený a primitivní.

Jinak ekonomika v RPG obecně bývá nevyvážená, často se už v polovině hry topíte v penězích a není za co je utrácet. A týká se to i těch nejlepších her v rámci žánru.

0/0
19.7.2018 9:21
Foto

H32o31n24z87a 18S28r33p 9204533252808

To mám ještě krabicovou originálku a rozehrával asi 3x a hrozně mě to nebavilo :-(

0/0
19.7.2018 10:05

M29i88r61o96s64l67a84v 53S91t76a12s89t86n40y 7314273866821

Njn, oproti původnímu OC a skvělému Mask of Betrayer je to na první pohled (i zahrání) velice low cost projekt.

0/0
19.7.2018 11:25

J55a95k60u19b 61B97o22h80o59n11ě71k 8345906139317

Pořád si ještě vzpomínám, jak jsem z té myšlenky hry o obchodu byl nadšený a udělal si co nejrůznorodější postavy kvůli různý kontaktům :)

Ovšem je fakt, že samotná hra pak zůstala dost za očekáváním a myslím, že jsem ji ani nedohrál.

Každopadně ano, dobře vybalancovat ekonomiku ve hře není snadné a skoro bych řekl, že nejlepší způsob, jak to některé hry obcházejí, jsou postavené mimo samotnou ekonomiku. Když dají minimální požadavky na levely nebo nejlepší věci vůbec nedají do obchodů, tak aspoň zabrání tomu, že by měl člověk motivaci sbírat a prodávat každou blbost. Další celkem odsvědčený způsob, je požadovat, aby hráč na každém nvovém levelu musel jít za nějakým cvičitelem a za peníze proměnit zkušenosti na dovednosti. Tam se dá celkem dobře nastavit cenová progrese.

Ve výsledku ale vždycky záleží na hráči. Když někoho bude bavit grindovat prachy, tak tu rovnováhu prostě naruší. Mně třeba hodně nebaví tahat se každou chvíli za kupcem, takže ve všech hrách beru jenom věci s určitým poměrem cena/váha a tak problém s přílišnou hotovostí nemívám.

0/0
19.7.2018 10:15

M46i72r84o11s89l10a14v 93S93t53a33s29t40n37y 7574853116461

Ona to není špatná hra, některé mechanismy jsou super (velká mapa s náhodnými střetnutími a pestrým využitím skillů, rozhovory, ve kterých podle skillů konečně můžete využívat i ostatní členy party). Zasazení začátku mimo profláklé Mečové pobřeží taky fajn.

Druhá půlka navíc funguje jako pěkný sequel k původní kampani NWN2, kdy hráč potká spoustu starých známých a to pro mě ve výsledku byla asi největší přidaná hodnota. Plus teda Volo se strašně povedl :)

Bohužel dialogy a příběh se nechytají ani na ten Icewind Dale, ke kterému je to často přirovnáváno.

0/0
19.7.2018 11:37

T36o97m28á30š 19D36u62š84e83j17o83v81s67k84ý 3987673497670

Fakt to mohlo být propracovanější. :-/

Mám rozehraný Hardcore mód a včera jsem sejmul Prcka mečem (byla to pěkná dřina perky Berserk a Druhá šance mi dost pomohly - jinak poslední save před bitvou :-P).

Teď sháním lovením zvěře dostatek financí, abych mohl vesnici znovu postavit. Je potřeba tak 40000, aby si na sebe sama vydělala a člověk tam nemusel pořád jezdit (Bez rychlého cestování je to docela žrout času ;-)).

+6/0
18.7.2018 8:15

J46a25n 96S81t51e12h66l64í38k 1779809536124

Mas navoleny vsechny zaporny perky? Pokud ano, jak moc to je hard oproti standartni hre?

0/0
18.7.2018 8:24

M24a70t87ě64j 15B13a25š62t57i48n14e26c 6958199221855

Já mám navoleny 2. Ovšem největší problém je že se to opravdu vůbec neukládá, takže se mi stalo že jsem plnil úkoly kde mi nehrozila smrt, ale pak potkáš bandity na cestě a máš hodinu hraní v kopru :D toto je asi nejvíc hard, prostě je třeba pít sejvovici co půl hodina aspoň. Jinak boj mně v tom přijde lepší jelikož opravdu nesleduji ten kurzor, ale přímo toho nepřítele

+1/0
18.7.2018 9:13

K48a30r72e86l 88U48r84b48a54n 2554254631539

Jo taky jsem byl pořád opilej ze sejvovice. ;-D

+2/0
18.7.2018 10:23

J97i83ř14í 40D15u68š21e78k 8302921641333

Co je sakra sejvovice? To je jako nějakej uchycenej výraz pro saviors schnaps?

0/0
19.7.2018 16:32

T14o88m76á91š 65G54ü91r54t77l89e57r 3177665228748

Stačilo umět combat systém, strávit hodinu u Bernarda a Prcek byl v poho (taky HC) Kdybch nebyl brutálně přetížený lootem z bitky, tak by se mě asi ani nedotknul.. Finance zase jenom z lootu, milionkrát rychlejší než cokoliv jiného.

0/0
18.7.2018 17:38

M84a49r19t58i86n 61M18a59t63o10u85š90e50k 9116177276368

Jak neférový souboj s Prckem? Šel jsem na něj celý oplátěný s dlouhým mečem obouruč a nebyl větším problémem. Spíše dostávám na frak, když narazím na pětici plně oplátovaných banditů a jsou na to stylem gang spank.

+8/−2
18.7.2018 8:13

J17o62s83e59f 18J55u87h10á33s19z 1749182368

Nevim proc tenhle koment Matej negativne ohodnotil, mel jsem to uplne stejne... z Rataji / Talmberka jsem mel nakradene platove vybaveni + mec a Prcek mi ani neubral

+2/0
18.7.2018 9:36

M95a73t91ě92j 35D38r20á43b77e71k 8946381226913

Protože je levej jak turecká šavle a netrefí plusko. Navíc neumí umísťovat příspěvky. Je to prostě lama a nemá smysl ho řešit.

Taky se prý hluboce omlouvá, ale to už mu nepomůže! ;-D

+3/0
18.7.2018 15:27

T79o63m51á52š 70G71ü30r98t13l37e24r 3767925318578

Protože každý honil hlavní quest, okolo Bernarda maximálně projel na koni a pak když potkali prvního člověka trénovaného v boji, světe div se, vůbec to nedávali.

Prostě hra asi měla lidi nějak donutit naučit se boj. Ono to není vůbec intuitivní, že když vytáhnu do velké bitvy o tábor, měl bych se prvně naučit bojovat.

+1/0
18.7.2018 17:34

J63a52n 42S51t37e13h22l97í56k 1749789166924

Tohle DLC asi vynecham. Ale dotaz na autora, kterou spoustu veci do hry pridali aby se odlisili od hlavniho proudu?

0/0
18.7.2018 8:08

M39i89l87o31š 94K63r18u46m80p 2654147454

Mám 30000 grošů, stačí to na postavení všeho hned?

0/0
18.7.2018 7:57

M15a95r69t63i78n 58M44a88t84o24u29š61e86k 9846877666658

Ani náhodou:)

0/0
18.7.2018 8:05
Foto

H94o77n90z64a 37S68r22p 9494923802398

Budete potřebovat přibližně 100 000 :-)

+2/0
18.7.2018 8:07

A22d21a81m 85Š37p15i31l17l52a44r 8779257432276

Nene. Ja mel cca 50k grosu ze hry. A nestacilo to vubec ani nahodou. Uprimne sem potom prosustroval steam fora, zjistil co se jak ma. A priznam se v tomhle DLC jsem pouzil asi po 6ti h cistyho grindovani, loveni zvere a zabijeni lapku, cheat na penize. Uz mi to zas az tak nebavilo. Skoncil sem na nejakych 80k a dal uz nemel silu. Navic se mi po nejakem updatu podivne zresetovali obchodnici kterym se nezvedala jejich hotovost. Takze nejbohatsi meli 1200grosu. A to se fakt nedalo. Nebo dalo, ale ciste bezmyslenkovite bych delal dalsich XX hodin jen to same. Takze jsem si poslednich cca 20k cheatnul postavil vesnici, prosel si ji. Rozsoudil par spoluobcanu a tesim se jestli to budu moct rozsirit do vsech budov

0/0
18.7.2018 8:19

M17i25l70o35š 44K19r74u50m80p 2854867224

Neférově obtížnému souboji s Prckem? Já ho headshotnul šípem na první ránu :-)

+12/0
18.7.2018 7:55
Foto

H79o77n36z56a 24S84r76p 9154763722418

Já nakonec taky, ale ve férovém souboji mi nedal šanci.

+2/0
18.7.2018 8:08

M42a34r80t63i80n 24M31a26t61o57u47š29e53k 9516237586718

Na jaké úrovni? Já na něj šel na 14ce a neměl jsem vážnější problém.

+2/0
18.7.2018 8:15

J64i70ř40í 94K97o24m34b52e79r94e29c 1910484374491

Taky sem to udelal. U me to tedy bylo neferove obtizne pro Prcka :-D

+4/0
18.7.2018 13:20

S43i83d38n11e62y 55S92i36s59k68a 3357642422585

A uz se tam konecne muze koupit cernossky otrok? To aby si multikulti dogooders nestezovali ...

+14/−15
18.7.2018 0:59

T82o15m11á36š 15B49a15ř42t45i43p19á55n 6209108293110

Nebo aspoň cirkus s fousatou ženou a černochem jako hlavními atrakcemi ;-D

+1/0
18.7.2018 13:32

S34i23d29n96e84y 69S22i21s94k26a 3707442802365

Mohli by minusari navrhnout jinou realistickou pritomnost cernocha v cesakem kralovstvi na zacatku 15. stoleti?

+1/−1
18.7.2018 15:12

J72a59k91u93b 96B89o27h65o43n87ě44k 8115476949917

Pokud můžu mluvit za sebe, tak moje mínus je kvůli tomu, že už je to neskutečně otravné, že se v diskuzi ke KC:D vždycky ozve nějaký postižený jedinec, co musí tohle znovu a zase vytáhnout.

+18/−1
18.7.2018 15:42

V16a45š92e17k 57H44a21v44r44á72n23e91k 2895402877781

Viz Jakub.

My tady nemáme pochyby o tom, že do hry z českého středověku nepatří černoši. My máme pochyby o těch, kteří se předhání v tom, kdo na to téma vymyslí debilnější koment.;-)

+13/−1
18.7.2018 18:57

S70i60d19n69e58y 63S25i13s38k82a 3687792412625

To beru.

Jen jsem myslel, ze by Vavra jako joke mohl nejakeho cerneho otroka dodat.

+1/−1
18.7.2018 19:23

R83a32d27i28m 88S79l77á37d33e90k 3611252563319

Vávra sám medializoval blábol jednoho němce a díky tomu si jen vylepšil reklamu. Žádná velká kritika na chybějící černochy se ve skutečnosti nikdy nekonala ;)

+8/0
18.7.2018 21:50

M83i96r37o34s54l18a72v 49S37t34a43s51t29n88y 7774733746411

No, to by byl fakt strašně dobrej joke, hahaha. Ale je pravda, že Vávra by toho byl schopnej.

Dál by tam jako další vynikající joke mohl dát třeba postavu altruistického kupce, který bude vizuálně vypadat jako Bakala, co říkáte?

0/0
19.7.2018 9:06

J12i81ř88í 90J74u71ř51i18c10a 2438373281

No, a mohl by okrádat horníky. R^ Fajny napad, jak "cyp".

+1/0
19.7.2018 12:21

R18o42s17t93i29s41l55a43v 35J32a88n43d93a 5929839466600

Obchodník? Cestovatel? Evropané se do Afriky dostali.

Existují zdroje, ze kterých se zdá pravděpodobné, že různí ilustrátoři u nás v daném období věděli celkem dobře, jak černoši vypadají - dá se odhadovat, že z vlastního pozorování, přestože to samozřejmě není tvrdý důkaz.

Původní blog, který se té otázce věnoval, mi přijde celkem uměřený - http://medievalpoc.tumblr.com/post/75252294049/hi-ive-been-looking-at-a-kickstarter-for-a

0/0
19.7.2018 10:50

P87a58v58e25l 29P23o73s41p91í32š65i82l 3461174383215

Budes-li chodit kolem daneho mista ze hry i v soucasnosti, bude ti trvat velmi dlouhe tydny, nez tam na nejakeho cernocha narazis.

+1/0
22.7.2018 23:10

R18o26s10t43i35s69l46a28v 41J16a78n91d54a 5959809866140

Jasně, což s mojí odpovědí nemá nic moc společného ;)

0/0
23.7.2018 7:58



Najdete na iDNES.cz