Diskuse k článku

RECENZE: První placený přídavek pro český Kingdom Come je rozpačitý

Placený přídavek From the Ashes nepřináší nic z toho, proč Kingdom Come tak milujeme. Možnost spravovat vlastní vesnici je sice zajímavá, ve skutečnosti se však veškerá náplň omezuje jen na shánění peněz. Spousty peněz.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

H11o81n80z48a 70P95o15s58t 4489179499215

Spustě lidí se budovatelský koncept obecně líbí a 250kč není nijak drastická cena. Nevím, co by recenzent chtěl.

+1/−1
20.7.2018 13:31

P45a63v49e69l 98K21a43f57k15a 8664683671185

Ostatně jako 99% všech soubojů ve hře. Ten bojový systém s něčem mě totálně nebavil, takže jsem jen vyexpoval luk a meč nosil spíš na okrasu.

0/0
20.7.2018 9:34

J65i38ř96í 38D51u86š59e86k 8652501571433

250 korun je dnes cena dvou avokádových toustů. čili jako placené rozšíření o stavbu vlastní vesnice ve hře si myslím že dobrý.

+2/0
19.7.2018 16:12
Foto

H66o63n70z88a 30S83r70p 9864293772888

ale pro nás vesničany je to skoro 10 piv

+6/0
19.7.2018 17:41

J51a51k29u64b 34B88o55h36o58n96ě34k 8715786379247

Pro správné vesničany je to 42 piv a to ještě dostanou zpátky 126 za zálohy ;-)

+1/0
20.7.2018 16:15

P23a41v24e91l 32L94á61n37í59k 5109925372897

Konečně nějaká normální recenze. Vidím to úplně stejně.

Tahle věc měla být ve hře už v základu, protože už to každej dohrál a po dohrání je to naprostá nuda a zbytečnost. V budování jste velice silně limitováni vším . Místa pro budovy sou předem daná, můžete se rozhodnout jen u dvou kdy jednu musíte vždy vyřadit, ale efekt je prakticky nulový a když je vesnice hotová , tak sem si řekl. Vážně?

Stejně to tam bylo poloprázdné a polomrtvé a klidně se tam toho dalo postavit víc.

Za ty peníze ej to nesmysl a zbytečnost.

+1/0
18.7.2018 20:45

P34e50t37r 57A57n16d69r15ý48s76e87k 5753202453803

Vidím to naprosto stejně. Samo o sobě to není moc propracované a určitě si s tím mohli dát mnohem víc práce. Takhle to budí jen dojem toho, že chtěli zavřít ústa těm, co křičeli, že mají ve hře strašně moc peněz a není za co je utratit.

0/0
21.7.2018 8:10

M58a53t31ě56j 95D96r87á19b59e68k 8766941246603

Protože je levej jak turecká šavle a netrefí plusko...

Taky se prý hluboce omlouvá, ale to už mu nemusíme věřit.;-D

0/0
18.7.2018 15:24

J94a24n 95B41í97l30ý 8874917847939

neférový souboj s prckem? toho jsem dostal během 20 sekund hned na první pokus...

+2/−6
18.7.2018 13:38
Foto

H89o61n13z76a 59S64r48p 9114483642408

Tak nic,beru zpět, jsem prostě lam. .

+11/0
18.7.2018 14:23

J70a90n 43B67í23l38ý 8354757617429

bodání mečem do hlavy funguje. zvlášť, když protivník nemá přilbu

+2/0
18.7.2018 19:04
Foto

J19a37n 16Z28e88l95e89n25k54a 3295543758711

A nebyl jsi rano zpocenej?

0/−1
19.7.2018 0:02

J90i56ř94í 49D53u29š97e85k 8612551471663

...říká každej kdo má headcracker perk.

0/0
19.7.2018 16:15

J87a29k79u65b 20B59o84h66o15n93ě71k 8865316409207

Nejsem si úplně jistý, jak by tohle DLC mělo být příkladem odlišení se od hlavního proudu. Spíš mi to přijde právě naopak, protože budovatelská vložka se do RPG dává s železnou pravidelností už minimálně od NWN2 nebo Morrowindu a většinou to nestojí za nic a je to jenom taková vata, která v lepším případě nastavuje délku hraní a v horším slouží primárně jako "cash sink" kvůli špatně vybalancované ekonomii hry.

Trochu se bojím, že tady šlo aspoň částečně o tu druhou možnost.

+2/0
18.7.2018 10:18

M72i38r56o17s44l31a46v 23S69t37a75s79t38n93y 7534883576501

Aktuálně jsem dohrál datadisk k NWN2 Storm of Zehir a pokus o integraci zajímavého mechanismu s obchodováním mezi městy byl sice sympatický, ale ve výsledku brutálně nevyvážený a primitivní.

Jinak ekonomika v RPG obecně bývá nevyvážená, často se už v polovině hry topíte v penězích a není za co je utrácet. A týká se to i těch nejlepších her v rámci žánru.

0/0
19.7.2018 9:21
Foto

H17o38n20z33a 20S60r56p 9664533412808

To mám ještě krabicovou originálku a rozehrával asi 3x a hrozně mě to nebavilo :-(

0/0
19.7.2018 10:05

M83i66r92o45s83l75a48v 47S85t20a90s18t90n85y 7214313126431

Njn, oproti původnímu OC a skvělému Mask of Betrayer je to na první pohled (i zahrání) velice low cost projekt.

0/0
19.7.2018 11:25

J58a76k82u48b 76B70o82h52o28n96ě75k 8335776379107

Pořád si ještě vzpomínám, jak jsem z té myšlenky hry o obchodu byl nadšený a udělal si co nejrůznorodější postavy kvůli různý kontaktům :)

Ovšem je fakt, že samotná hra pak zůstala dost za očekáváním a myslím, že jsem ji ani nedohrál.

Každopadně ano, dobře vybalancovat ekonomiku ve hře není snadné a skoro bych řekl, že nejlepší způsob, jak to některé hry obcházejí, jsou postavené mimo samotnou ekonomiku. Když dají minimální požadavky na levely nebo nejlepší věci vůbec nedají do obchodů, tak aspoň zabrání tomu, že by měl člověk motivaci sbírat a prodávat každou blbost. Další celkem odsvědčený způsob, je požadovat, aby hráč na každém nvovém levelu musel jít za nějakým cvičitelem a za peníze proměnit zkušenosti na dovednosti. Tam se dá celkem dobře nastavit cenová progrese.

Ve výsledku ale vždycky záleží na hráči. Když někoho bude bavit grindovat prachy, tak tu rovnováhu prostě naruší. Mně třeba hodně nebaví tahat se každou chvíli za kupcem, takže ve všech hrách beru jenom věci s určitým poměrem cena/váha a tak problém s přílišnou hotovostí nemívám.

0/0
19.7.2018 10:15

M39i92r87o37s92l27a13v 44S96t71a38s85t35n75y 7734433766181

Ona to není špatná hra, některé mechanismy jsou super (velká mapa s náhodnými střetnutími a pestrým využitím skillů, rozhovory, ve kterých podle skillů konečně můžete využívat i ostatní členy party). Zasazení začátku mimo profláklé Mečové pobřeží taky fajn.

Druhá půlka navíc funguje jako pěkný sequel k původní kampani NWN2, kdy hráč potká spoustu starých známých a to pro mě ve výsledku byla asi největší přidaná hodnota. Plus teda Volo se strašně povedl :)

Bohužel dialogy a příběh se nechytají ani na ten Icewind Dale, ke kterému je to často přirovnáváno.

0/0
19.7.2018 11:37

T89o82m57á38š 64D68u26š22e16j47o47v18s92k31ý 3627253737820

Fakt to mohlo být propracovanější. :-/

Mám rozehraný Hardcore mód a včera jsem sejmul Prcka mečem (byla to pěkná dřina perky Berserk a Druhá šance mi dost pomohly - jinak poslední save před bitvou :-P).

Teď sháním lovením zvěře dostatek financí, abych mohl vesnici znovu postavit. Je potřeba tak 40000, aby si na sebe sama vydělala a člověk tam nemusel pořád jezdit (Bez rychlého cestování je to docela žrout času ;-)).

+6/0
18.7.2018 8:15

J76a33n 40S14t71e50h16l73í43k 1929749626454

Mas navoleny vsechny zaporny perky? Pokud ano, jak moc to je hard oproti standartni hre?

0/0
18.7.2018 8:24

M49a47t68ě18j 20B87a32š54t49i29n10e95c 6498299331885

Já mám navoleny 2. Ovšem největší problém je že se to opravdu vůbec neukládá, takže se mi stalo že jsem plnil úkoly kde mi nehrozila smrt, ale pak potkáš bandity na cestě a máš hodinu hraní v kopru :D toto je asi nejvíc hard, prostě je třeba pít sejvovici co půl hodina aspoň. Jinak boj mně v tom přijde lepší jelikož opravdu nesleduji ten kurzor, ale přímo toho nepřítele

+1/0
18.7.2018 9:13

K61a62r94e70l 11U92r69b43a55n 2884814751299

Jo taky jsem byl pořád opilej ze sejvovice. ;-D

+2/0
18.7.2018 10:23

J29i78ř52í 96D37u59š84e48k 8802431251763

Co je sakra sejvovice? To je jako nějakej uchycenej výraz pro saviors schnaps?

0/0
19.7.2018 16:32

T42o56m98á51š 52G19ü54r45t72l50e33r 3417165558668

Stačilo umět combat systém, strávit hodinu u Bernarda a Prcek byl v poho (taky HC) Kdybch nebyl brutálně přetížený lootem z bitky, tak by se mě asi ani nedotknul.. Finance zase jenom z lootu, milionkrát rychlejší než cokoliv jiného.

0/0
18.7.2018 17:38

M71a49r88t41i44n 35M27a89t43o61u24š16e14k 9556557156628

Jak neférový souboj s Prckem? Šel jsem na něj celý oplátěný s dlouhým mečem obouruč a nebyl větším problémem. Spíše dostávám na frak, když narazím na pětici plně oplátovaných banditů a jsou na to stylem gang spank.

+8/−2
18.7.2018 8:13

J52o28s91e47f 34J70u15h65á50s68z 1729622178

Nevim proc tenhle koment Matej negativne ohodnotil, mel jsem to uplne stejne... z Rataji / Talmberka jsem mel nakradene platove vybaveni + mec a Prcek mi ani neubral

+2/0
18.7.2018 9:36

M13a18t94ě24j 59D30r89á98b63e62k 8366521526943

Protože je levej jak turecká šavle a netrefí plusko. Navíc neumí umísťovat příspěvky. Je to prostě lama a nemá smysl ho řešit.

Taky se prý hluboce omlouvá, ale to už mu nepomůže! ;-D

+3/0
18.7.2018 15:27

T46o55m11á26š 79G13ü98r70t10l89e26r 3127765368338

Protože každý honil hlavní quest, okolo Bernarda maximálně projel na koni a pak když potkali prvního člověka trénovaného v boji, světe div se, vůbec to nedávali.

Prostě hra asi měla lidi nějak donutit naučit se boj. Ono to není vůbec intuitivní, že když vytáhnu do velké bitvy o tábor, měl bych se prvně naučit bojovat.

+1/0
18.7.2018 17:34

J40a26n 31S75t83e40h33l16í50k 1929299616204

Tohle DLC asi vynecham. Ale dotaz na autora, kterou spoustu veci do hry pridali aby se odlisili od hlavniho proudu?

0/0
18.7.2018 8:08

M57i81l45o45š 18K89r12u66m78p 2684817464

Mám 30000 grošů, stačí to na postavení všeho hned?

0/0
18.7.2018 7:57

M15a36r81t71i82n 42M98a24t25o32u39š29e12k 9596757836458

Ani náhodou:)

0/0
18.7.2018 8:05
Foto

H53o44n44z66a 89S79r97p 9334463432938

Budete potřebovat přibližně 100 000 :-)

+2/0
18.7.2018 8:07

A89d27a14m 44Š58p91i50l41l18a90r 8279637102596

Nene. Ja mel cca 50k grosu ze hry. A nestacilo to vubec ani nahodou. Uprimne sem potom prosustroval steam fora, zjistil co se jak ma. A priznam se v tomhle DLC jsem pouzil asi po 6ti h cistyho grindovani, loveni zvere a zabijeni lapku, cheat na penize. Uz mi to zas az tak nebavilo. Skoncil sem na nejakych 80k a dal uz nemel silu. Navic se mi po nejakem updatu podivne zresetovali obchodnici kterym se nezvedala jejich hotovost. Takze nejbohatsi meli 1200grosu. A to se fakt nedalo. Nebo dalo, ale ciste bezmyslenkovite bych delal dalsich XX hodin jen to same. Takze jsem si poslednich cca 20k cheatnul postavil vesnici, prosel si ji. Rozsoudil par spoluobcanu a tesim se jestli to budu moct rozsirit do vsech budov

0/0
18.7.2018 8:19

M59i80l96o98š 90K73r54u44m75p 2974697574

Neférově obtížnému souboji s Prckem? Já ho headshotnul šípem na první ránu :-)

+12/0
18.7.2018 7:55
Foto

H98o71n41z91a 54S78r97p 9494323732908

Já nakonec taky, ale ve férovém souboji mi nedal šanci.

+2/0
18.7.2018 8:08

M30a37r83t95i75n 34M85a72t46o45u75š26e35k 9636577476728

Na jaké úrovni? Já na něj šel na 14ce a neměl jsem vážnější problém.

+2/0
18.7.2018 8:15

J55i71ř51í 14K22o51m90b85e27r36e42c 1710744634151

Taky sem to udelal. U me to tedy bylo neferove obtizne pro Prcka :-D

+4/0
18.7.2018 13:20

S71i23d28n36e19y 68S58i72s16k98a 3617972942125

A uz se tam konecne muze koupit cernossky otrok? To aby si multikulti dogooders nestezovali ...

+14/−15
18.7.2018 0:59

T97o17m56á45š 19B31a10ř43t20i57p62á13n 6589318673740

Nebo aspoň cirkus s fousatou ženou a černochem jako hlavními atrakcemi ;-D

+1/0
18.7.2018 13:32

S32i57d89n25e93y 98S73i66s46k37a 3567752492155

Mohli by minusari navrhnout jinou realistickou pritomnost cernocha v cesakem kralovstvi na zacatku 15. stoleti?

+1/−1
18.7.2018 15:12

J15a94k55u76b 94B35o97h60o27n10ě11k 8235906599607

Pokud můžu mluvit za sebe, tak moje mínus je kvůli tomu, že už je to neskutečně otravné, že se v diskuzi ke KC:D vždycky ozve nějaký postižený jedinec, co musí tohle znovu a zase vytáhnout.

+18/−1
18.7.2018 15:42

V86a20š67e56k 21H10a87v41r58á73n51e40k 2175392137361

Viz Jakub.

My tady nemáme pochyby o tom, že do hry z českého středověku nepatří černoši. My máme pochyby o těch, kteří se předhání v tom, kdo na to téma vymyslí debilnější koment.;-)

+13/−1
18.7.2018 18:57

S54i66d25n31e63y 52S41i31s65k60a 3407962382385

To beru.

Jen jsem myslel, ze by Vavra jako joke mohl nejakeho cerneho otroka dodat.

+1/−1
18.7.2018 19:23

R82a40d26i54m 45S49l25á27d74e63k 3731872253729

Vávra sám medializoval blábol jednoho němce a díky tomu si jen vylepšil reklamu. Žádná velká kritika na chybějící černochy se ve skutečnosti nikdy nekonala ;)

+8/0
18.7.2018 21:50

M67i80r41o45s94l45a58v 81S69t93a98s55t23n38y 7284373686701

No, to by byl fakt strašně dobrej joke, hahaha. Ale je pravda, že Vávra by toho byl schopnej.

Dál by tam jako další vynikající joke mohl dát třeba postavu altruistického kupce, který bude vizuálně vypadat jako Bakala, co říkáte?

0/0
19.7.2018 9:06

J85i22ř34í 36J23u41ř74i38c48a 2388933561

No, a mohl by okrádat horníky. R^ Fajny napad, jak "cyp".

+1/0
19.7.2018 12:21

R50o32s16t45i84s17l78a70v 13J39a81n69d11a 5979279766780

Obchodník? Cestovatel? Evropané se do Afriky dostali.

Existují zdroje, ze kterých se zdá pravděpodobné, že různí ilustrátoři u nás v daném období věděli celkem dobře, jak černoši vypadají - dá se odhadovat, že z vlastního pozorování, přestože to samozřejmě není tvrdý důkaz.

Původní blog, který se té otázce věnoval, mi přijde celkem uměřený - http://medievalpoc.tumblr.com/post/75252294049/hi-ive-been-looking-at-a-kickstarter-for-a

0/0
19.7.2018 10:50

P38a15v49e37l 60P55o50s43p29í52š47i87l 3541234513455

Budes-li chodit kolem daneho mista ze hry i v soucasnosti, bude ti trvat velmi dlouhe tydny, nez tam na nejakeho cernocha narazis.

+1/0
22.7.2018 23:10

R83o85s30t83i20s98l45a67v 67J71a68n45d54a 5969179906470

Jasně, což s mojí odpovědí nemá nic moc společného ;)

0/0
23.7.2018 7:58

Najdete na iDNES.cz