Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času

T19o27m33á47š 30D43u91š45e69j50o62v51s93k33ý 3397693817580

"Nejednou se mi stalo, že jsem si po náročné misi zajel pročistit hlavu do hor nebo si jen tak sedl uprostřed noci na molo u rybníka, poslouchal žáby a zíral na hvězdy. Můžete strávit týdny lovením zvěře a prodáváním kožešin do obchodů ve městech."

Rockstar Games ukazují, že i dnes mohou vzniknout skvělé hry. Nemusí se podřizovat Mai-Streamu ve stylu všechno pro všechny micro-transakce a co nejjednodušší, aby to mohl každý do pár hodin dohrát s prstem v nose a pak pařil "mulťák" a sypal další prašule v honbě za nevím čím (nic ve zlém). Je mi jasné, že spousta lidí dnes na hraní "nemá čas". Rozumím tomu. Taky jsem otec, mám rodinu a dům v rekonstrukci. Ale právě u takové hry si já osobně nejvíce odpočinu. Třeba jako v KCD. Nepoužívám rychlé cestování, lovím zvěř, trénuji svoji postavu (na tom je dobré RPG postaveno) a v příběhu se posunuji zvolna bez frustrace, že má postava něco nezvládá a já musím věci opakovat. Hraji beze spěchu, kterého mám za celý den dost.

Prostě tato hra mi zní jako hudba z nebes a já doufám, že vyjde na PC a budu si ji moci "poslechnout". ;-)

+41/0
doporučit
4.11.2018 7:01

V44á82c48l47a67v 79Z91e87l92e82n27k75a 5715868493

Mam PC za 50k a i PS4 PRO. I tak bych si moc pral tuto hru na PC... ne kvuli FPS popr. grafice, ale kvuli ovladani. Na PS4 hraju vse, krome strilecek. Analogove packy jsou ve strileckach v porovnani s mysi tragedie a ohromny handicap, naopak u simulatoru a her typu God of War popr. AC uprednostnuji ovladac. Aim help pro analogove packy mi prijde jako cheatovani a tak budu cekat a doufat. Takove porovnani v CS GO packy vs. mys by to vsem zcela jasne vysvetlilo...ale bohuzel, cross Sony nechce a vi proc... Kazde ma sve, ale kdyby neexistovaly exklusivky, musim uznat, ze PC je universalnejsi (jak na hry tak praci) a gamepad a TV k nemu pripojit jde taky. Ale bohuzel Sony ma prachy a tak vzdy budu muset mit oboje. Hry jako GoW, HZD, LAST OF US, Detroit BH atd. za to proste stoji...

+38/−4
doporučit
4.11.2018 17:18

T64o96m51á45š 33K33r53á56l 3448768207819

Uz se nemuzu dockat PC verze:-)

Rockstar by se mohl chytnout jeste treba piratu a udelat neco podobneho z teto doby

+32/−5
doporučit
4.11.2018 0:49

P70e54t17r 32Š26t52ě84p78n48i10č70k78a 1658674373

Hned na úvod recenze působí hrůzostrašně maximální hodnocení vs. těžkopádné ovládání uvedené v záporech hry. To mi přijde jako celkem brutální mínus, který by mělo být zohledněné nějakým tím odečtem. Pokud jsou naopak klady tak dominantní, že zmíněný nedostatek spolehlivě přebijí, možná by to tam ani nemělo být uvedeno. Na první pohled jde zkrátka o protimluv jako prase.

+18/−3
doporučit
4.11.2018 9:49

D55u97š62a51n 73K90o64l54e67s41á27r 6463342200390

Jako PCčkář mám strach pod touto gamesou diskutovat;-D

+12/−1
doporučit
4.11.2018 16:13

V90o13j89t68ě20c26h 47T74i93c59h28ý 6110702268967

Hru jsem nehral a jako okud nebude PC verze nezahraju. Ale ať se na mě autor nezlobí, pokud napíše do hodnocení těžkopádné ovládání, tak ta hra 100% mít nemá. Ovládaní je jeden ze zásadních prvků hry a hra obdržící 100% musí mít i na 100% vychytané ovládání. Neřkuli když u jiných her dříve recenzovaných to byl důvod k odečtu bodíků. Chápu autorovo nadšení ze hry, ale trochu nadhledu a objektivy, prosím...

+15/−5
doporučit
5.11.2018 7:07

R80a65d67e64k 25Č11e45r24n67ý 8178793890624

Marian Benčat k tomu tvému "PS4 vyhrávají jednu cenu za druhou o nejlepší graficky zpracovanou hru". To ale možná v nějakém nativním rozlišení pro běžné hraní. Ale z PC dokážeš vytáhnout jasně více. Asi největší extrém se týká textur v exteriérech při pohledu z blízka. Je znát, že PC má více paměti, kdežto PS4 Pro musí sdílet 8 GB pro potřeby grafiky i procesoru...

Jasně high-end PC je několikanásobně dražší, ale bavíme se tu o absolutním rozdílu grafiky u her... Pak plno PC hráčů už léta oceňuje možnost hrát na 21:9 monitorech - PS4 myslím tu možnost nastavení nemá (ale nejsem si jist).

A na závěr zde třeba máš od hráčů přehlídku screenů z PC her. A to z konzolí prostě nedostaneš: https://1url.cz/2MQI3

+10/−2
doporučit
4.11.2018 17:15

J63o83s35e48f 53Č37i70h79á75k 7751979270386

Fotečka pro konzoláře. Opravdu všichni nesedíme u 24” monitoru. Na porovnání 100” plátno a 42” TV. https://jpeg.cz/obrazek/jphZv

+7/−1
doporučit
4.11.2018 16:16
Foto

V60l86a57s24t71i62m83i51l 44V46á79g65n55e23r 2890660745118

hraju, hraju a hraju, a bojím se konce... asi ho nechci ;-D

+5/0
doporučit
5.11.2018 13:29
Foto

J13i46n57d22ř39i75c92h 61L26n88ě35n10i88č90k65a 5973711849

Jedničku jsem kdysi hrál ještě na X360 a dodnes ji považuju za jednu z vůbec nejlepších her, co jsem vůbec kdy hrál (při vší úctě ke GTAčku - RDR je ještě o ligu výš), přičemž teď už jsem tímhle dost nalomenej na Xbox One. Sice nedám dopustit na PC, ale RDR2 zatím podle všeho vypadá na snad nejlepší přesvědčovací prostředek.

+6/−1
doporučit
4.11.2018 20:32

J37a20k92u17b 36B77u22r48d88y68c86h 7801561882197

Ohledne diskuze PC vs. konzole - opravdu to neni jenom o srovnavani vykonnostnich parametru. Lide, co rikaji, ze PC je lepsi, protoze bude vzdy vykonnejsi, tak ocividne hrani na konzoli nezkusili.

Pokud pominu argumenty ohledne pohodli, jednoduchosti, ergonomie, atd... tak spousta lidi se neuvedomuje, ze konzole se vetsinou pripojuje k televizi a pokud ma nekdo aspon trochu slusnou TV, tak kvalita obrazu predci monitory k PC. TV vetsinou maji vetsi dynamiku barev, dnes jiz obohacene o HDR a zaroven spoustu dalsich technologickych vychytavek (napr. prepocitavani 30 FPS na vyssi), ktere u PC monitoru proste nejsou, nebo kdyz uz tak u hoodne drahych. Navic na TV se diva z vetsi dalky, takze neni nutne mit super ultra HD textury ve 4K (pokud tedy nemam 4K televizi a PS4 Pro / Xbox One X).

Sam mam celkem solidny PC sestavu - gtx 1070, i5-6500K, 16GB RAM, pripojeno na 27'' monitor s IPS panelem, 165 Hz a G-sync. Co jde, tak hraju na PC a ty vyssi frekvence spolu s g-syncem jsou urcite velka vyhoda.

U RDR2 (hraji na PS4 standard v 1080p) jsem ale mel misty u nekterych scen poprve mrazivy pocit, ze je ta grafika fotorealisticka a ze je to jako film. To se mi na PC nikdy nestalo. Ta hra je proste graficky o generaci napred a kdo rika, ze ne, tak to nevidel na dobre televizi v pohybu. Ani tech 30 FPS tolik nevadi, protoze hra je pomala a jak jsem psal, televize to dokazi prepocitat na vyssi hodnoty. Ti recenzenti o tom nepisi jen tak, ze si to vymysleli. Na screenshotech to tak poznat neni.

Proste nejlepsi na hrani je mit nabusene PC + PS4 na exkluzivity (xbox zadne exkluzivity, co by za to staly, nema) a k obojimu dobre zobrazovaci zarizeni.

+4/0
doporučit
5.11.2018 19:19

J10o96z23e91f 12T73o27p47i78č 3115663622186

Vynikající hra. Určitě se jedná o jednu z nejlepších za poslední roky.

+3/0
doporučit
5.11.2018 13:45

J45a89n 73F88r24i27d80r47i90c19h 6385318439273

Nutno podotknout, že autor měl cca týden proběhnutí příbehem a sepásní recenze, takže je tam pár nepřesností.

Z mně pak - simulátorové prvky jsou naopak pozitivní věc.

+2/0
doporučit
4.11.2018 4:19

M37a14r91i38a17n 78B21e79n90č68a83t 4798821625914

Jak se dalo čekat, debata je jen plná PCčkařů, která plive na to (asi jako u každé 10/10 her posledních X let - jelikož jsou to většinou PS4 exkluzivity), že si to nezahrají, protože si kvůli tomu nebudou kupovat slabou konzoli a že jsou hry škaredé kvůli "nevýkonným" konzolím :D

Jako někdo kdo vlastní všechny platformy (a né zrovná nevýkonnou sestavu), si o PC master race myslím svý ;-€

+6/−10
doporučit
4.11.2018 15:50

M54i38l34o20š 58K39r52u78m23p 2914417714

Dobrá recenze, díky.

A jak je vidět, lidí, co to ještě nehráli, je dost;-D

Trochu mě ale děsí informace, že kůň přiběhne, jen když je v doslechu :-(

+2/−1
doporučit
4.11.2018 14:47

D37a62v15i13d 62R79y40c10h20e73t19s38k55ý 9396341190820

Exkluzivní konzolovka. Tedy chtěli jste říct, že vyrobili dobrou hru a pak ji zmrzačili na úroveň konzolí. Pokud je toto hra roku tak u PC verze asi na sem sestoupí Ježíš, aby si zahrál.

+8/−20
doporučit
4.11.2018 1:06

R30o40m47a97n 84M98u63d98r96o32c67h 6965600235258

Hra roku, ale jen na konzole. Snad to vyjde i na PC, nebudu kupovat kvůli jedné hře konzoly.

+3/−5
doporučit
4.11.2018 15:21

J24i46ř48í 52D37u62š79e27k 8122321911443

I kdybych měl PS4 já prostě neumím mířit na gamepadu prostě ne. Já potřebuju mířit myší. Takže hezké ale pro mě bohužel ne.

+2/−2
doporučit
6.11.2018 9:52

V64á25c81l13a10v 28H68u39c70l 1115346388778

Jen pro konzole, nezájem. A nejsem si jistý jestli chci aby to předělávaly pro PC, to většinou dopadne dost podivně. Kvůli konzolím to mívá osekané možnosti a těžkopádné ovládání na myši a klávesnici.

+3/−7
doporučit
4.11.2018 14:30

M16i49l62o82š 17K41r23u22m94p 2234407914

Podle ocekavani diskuse samy plac, ze to neni na PC.

Kupte si konzoli, socky.

+10/−48
doporučit
4.11.2018 9:21

P84e66t54r 66K59o29s95t61k16a 6290449801506

Jen taková drobnost. Ve hře JE rychlé cestování. Jen si ho musíte odemknout jako upgrade kempu. Autor asi měl fofry hru kvůli recenzi dohrát, takže na to ani nepřišel :-)

+1/−1
doporučit
8.11.2018 22:12
Foto

R64a95d42e54k 84V52o44j24á23č59e55k 5403639283244

Na PC to nevyjde. R* si tuto znacku drzi jako exkluzivitu na konzole a Sony s MS odvadeji nemaly desatek, aby to tak bylo. To dřív na PC vyjde RDR 1.

+1/−1
doporučit
4.11.2018 16:36

Z59b31y51n29ě67k 71P17r42o11c83h14á51z14k41a 8255983293276

Hra vypadá skvěle, opravdu pecka. Bohužel jsem ji ještě nehrál, nicméně z gameplays mám pocit, že je vcelku jenoduchá, nějaké krytí není až tolik třeba, stojím uprostřed přestřelky, borci kolem mě, létají kulky, ale stále žiji. Zajdu za bednu, pár metrů odemne, kde je nešťastník co na mě celou dobu pálil z pušky a ustřelím mu palici. Tak nevím, tady by to chtělo větší realističnost, člověk z toho necítí potřebu se nějak snažit, vymýšlet jak danou misi splnit, hledat kryty, bát se zásahu.

+1/−2
doporučit
5.11.2018 9:07

M12a65r76t26i79n 50P37o86c57h69m53a94n 6218289642

Hra vypada skvele, skoda jen ze neni na vsechny herni platformy.

+1/−2
doporučit
4.11.2018 8:26

J77o46s55e96f 92K60o81l91a87r98i53k 4114483926205

Po cca čtyřech hodinách jsem to vzdal. Přišlo mi to hodně utahané a na mě málo akce, jediné plus pro mě bylo grafika. Hru jsem vyměnil za GOW a zatím nelituji ...

+1/−3
doporučit
5.11.2018 9:34

Najdete na iDNES.cz