Jan Srp – Vařit téměř neumím, ale jeden recept bych měl. Vždy když jsem měl vzácně volný víkend jen pro sebe, udělal jsem si veliký kotel čočky na kyselo, abych se pak během dne už nemusel příliš obtěžovat s vařením. Nejenom že ji nikdo neumí tak dobře jako já, navíc to není vyloženě nezdravé a luštěniny člověka motivují k tomu dát si čas od času zdravotní procházku. V rámci příprav na recenzování Cyberpunku jsem se sice předzásobil trvanlivými polotovary, jako jsou mražené pizzy nebo omáčky na těstoviny, to se ale nedá jíst moc dlouho v kuse. Naštěstí obchody stále fungují, takže na nějaké ty rychlovky, jako je třeba salát s tuňákem nebo caprese, si suroviny vždycky opatřím. Většinou ale hraju po večerech, takže se snažím během hraní raději vůbec nejíst. Zato pitný režim určitě nepodceňuji.
Jan Kouba – Nestává se mi moc často, že bych u hraní jedl. Většinou mám ruce zaměstnané až až. Dřív, v dobách největšího herního hédonismu, jsem však dovedl své stravovací návyky k dokonalosti. K počítači jsem si přistavil topinkovač a ládoval do něj jeden toust za druhým. Pravda, většinou jsem si toust ani nenamazal, ale v té době mi to celkem stačilo, možná protože jsem toho času také dost u hraní popíjel absint.
Honza Strachota – Nemám, ale z hlediska hlavních kritérií, kterými jsou pojídatelnost bez nutnosti se na jezení dívat, nepřenositelnost materiálu, zejména tuků, z jídla na myš a klávesnici, minimální úsilí pro jeho uvaření a v neposlední řadě chuť, se mi třeba osvědčily ruské pelmeně. Dnes už se naštěstí dají koupit zmražené, ruční výroba by byla dost pracná. Balení mívají od 400 g do 1 kg. Stačí je chvilku vařit (lze s bobkovým listem).
Podle tradičního receptu se pak pokropí rozteklým máslem a navrch se naloží kyselá smetana. U nás doma se ještě pepří, přidají se 1–3 lžíce octa, podle velikosti balení, a nakrájená petržel nebo cibulová nať v hojném množství. Osobně si dávám extra porci pepře. Smetany tak 200 g na každých 400 g pelmení. Pro účely hraní to celé ideálně do nerozbitné mísy a lžíci.
Pokud nejsou pelmeně k sehnání, v nejhorším, kdo se moc nezajímá o složení, může je nahradit snad všude prodávanými sušenými masovými tortellini. Když se potom drží dieta, tak se mi osvědčila mrkev.
Ondřej Zach – Při vydání každé expanze World of Warcraftu mám takový rituál, že si objednám pořádnou pizzu. To ostatně plánuju i na 24. listopadu, kdy vychází expanze Shadowlands. V dobách dávno minulých, kdy mrtvé moře bylo ještě nemocné, jsem jel zapékané tousty. Nakoupil jsem šunku, sýr, křenovou pastu, kečup, koření sladká paprika a navařil vajíčka na několik dnů. Pak jsem toust jen poskládal a zapekl. K tomu jsem navařil čaj, připravil vodní dýmku a herní seance mohla začít.
Michael Mlynář – U hraní nejím. Není čas.