Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

PES3 - vše, co jste chtěli vědět

  12:00
Motá se vám hlava z možností Formation Settingu? Ztrácíte se v Master League? Nevíte, co dělat s míčem na hřišti :-)? ""Ztratili"" jste manuál? Pak se vám možná vyplatí neskončit u perexu a pokračovat dál k odpovědím.

PES3

Ještě než začneme, jedna malá poznámka bokem. Následující ne zrovna malé množství řádků je určeno v prvé řadě těm, kteří si pro svou krátkodobou známost s PES3 (resp.celou sérií) ještě netykají. Veteráni série v nich nenajdou nic, co by nevěděli a co se právě jich týče, je článek v určitých bodech jen jakýmsi námětem do diskuse. Nic víc. Těm ostatním snad budiž zřetelným vysvětlením toho, že PES3 si opravdu vaši pozornost plně zaslouží. Přesně tohle je totiž to skutečné pravé zlato, co se okázale na první pohled netřpytí, ale je potřeba se k němu jako ke každému pravému zlatu pěkně pracně prokousat. Berte jej tedy jako takové poznámky z Klondiku:-).

Taktika je šikovná věcička. S přesnými vstupními informacemi a především na nich založenými přesnými závěry se podle jejích šablon dají dělat divy. Pokud se ve správný čas, na správném místě a správným způsobem naordinují. Stará známá věc, o níž věděl už David, když si hrál s taktikou nedotčeným Goliášem. Stará známá a osvědčená věcička, o níž věděly Teplice, když jely na Kaiserslautern, o níž ví každý fotbalový trenér a pochopitelně i vývojáři v Konami, kteří reprodukují skutečný fotbal se vším všudy. Včetně jeho taktické stránky, jež ovšem stejně jako ve skutečnosti má cestu k efektivitě dlážděnou spoustou splněných předpokladů a zaneřáděnou "lidským faktorem", který ji diktuje a realizuje. Jednoduše řečeno, taktická stránka má tolik otazníků a možností k vykolejení, že žádný univerzální recept neexistuje a ten správný vždy stojí na straně vítězů, kteří mnohdy žádný taktický recept nemají. Proto berte následující řádky s určitou rezervou, protože v nich žádný grál nenajdete. Berte je jen jako vstupní informace, které vám mohou pomoci, vyvodíte-li na jejich základě správné závěry a použijete-li je správným způsobem, ve správný čas a na správném místě;-). Pomoci možná ke Goliášovi na lopatky (připustíte-li si, že JSTE David), ale především ke zefektivnění vaší hry, protože taktika koneckonců nic netvoří, "jen" zefektivňuje. Čímžto je řečeno, že se bez ní i těchto řádků možná dost dobře obejdete :-).

PES3

Všichni za jednoho - týmová režie.
A začněme od základů - tedy toho nejjednoduššího, co ve Formation Settingu na ovlivnění hry vašeho týmu najdete. Pokud máte představu, jak byste chtěli a měli se svým týmem hrát a nechce se vám nijak zdlouhavě babrat v té spoustě možností, co taktická stránka PES3 nabízí, není nic jednoduššího, než si vybrat z položek v Quick Setting. To, co byste si jinak museli vytvořit pracně a postupně sami, za vás udělají jedním "vrzem" přednastavené šablony. Fakticky nedochází k ničemu jinému než tomu, že hra za vás zadá individuální pokyny jednotlivým hráčům a určí úroveň praktikování základních týmových činností (obojí bude rozebráno dále) tak, aby to vyhovovalo zvolené taktice. V praxi to vypadá následovně:
Defense only + All atack jsou opačnými stranami téže mince. Do určí všem hráčům defenzívu na maximum, poziční hru obránců nasměruje výhradně do vaší obranné části s tím, že ani útočníci ani záložníci se nebudou vysouvat příliš dopředu a protiútoky budou praktikovat minimálně. Aa naopak určí záložníkům a útočníkům přímočaré vysouvání a bránění zcela minimálně, pouze u stoperů zůstane defenzivní činnost na normálu (nikoliv na maximu). Všechny týmové činnosti budou praktikovány na maximálním stupni nasazení, čili je nutné počítat hlavně s rychlou únavou a hodně vysunutou defenzivní řadou. Obě variace jsou na hře velmi čitelné a patří k těm nejefektivnějším; čili doporučujeme je využívat. Kdy a jakou je celkem jasné.
Counter attack + Forward press. Ca patří rovněž k těm doporučeníhodným a efektivním, přičemž narozdíl od prvních dvou jej lze praktikovat po celou dobu hry. Záložníci (i defenzivní) mají zadáno při získání míče vysouvat se dopředu, defenzivním záložníkům zůstává obranná činnost na normálu, ofenzivním a útočníkům je snížena na minimum. Obráncům zůstává na maximálním stupni, bez vysouvání. Při rychlém přenášení hry se lze snadno dostat do přečíslení a můžete jistojistě počítat s druhou vlnou. Fp k těm nejefektivnějším nepatří, v podstatě pouze stahuje útočníky na pomezí mezi vaší a soupeřovou polovinou. Čitelnost vlivu na hru je minimální a přínos nijak zvlášť markantní.
Side attack + Centre attack. Obě jsou velmi slušně využitelné a aplikovatelné po celou dobu hry, bez ohledu na stav. Obranná i útočná činnost je u obou v podstatě vyrovnaná. Zatímco Sa ale vysouvá střední záložníky a křídla co nejvíce do stran, Ca naopak koncentruje útočící hráče na střed s tím, že hra týmu je přeci jenom více útočněji laděná než u Sa (nikdo nebrání na max). Sa je ideální proti sestavám se třemi obránci (resp. se třemi stopery), Ca přijde k duhu proti klasice 4-4-2.
Balanced v podstatě pouze vyvažuje obrannou a útočnou činnost. Nejméně užitečná.

Pokud chcete působit alespoň na pohled přeci jenom fundovaněji a mít trochu osobnější vliv a přínos na hru vašeho týmu, je na čase mrknout se, co všechno se schovává pod položkou Formation. Přeskočíme volbu a vytvoření formace (bude PES3 rozebráno později) a začněme opět tím jednodušším - List settingem pod položkou Team, kde najdete z těch základních týmových činností všechno podstatné (co je poměrně zbytečně rozděleno i do dalších položek nad List settingem).
Attack/Defense - manual, auto, normal. V základě nejde o nic jiného, než o skutečnost, zda-li necháte, aby vám PS2 (či PC) sama dle svého uvážení (v závislosti na tom, kde a u koho se nachází míč) automaticky během hry samotné vysouvala či zasouvala hráče, nebo si to budete dělat manuálně sami (L2+R1/R2). U auto attack/defense přenecháváte počítači vliv jen na zvolenou činnost, pokud si nastavíte normal, ponecháváte mu vliv na obě. Plná automatičnost funguje celkem spolehlivě a smysluplně, ale nebere v potaz stav skóre, jen skutečnost, kde se momentálně nachází míč.
Defense systém. Na výběr máte ze tří možností - buďto bránit moderně v "lajně" (Line defense), nebo hrát na sweepera, který na rozdíl od ostatních obránců nebude vázán svou pozicí, anebo lze ponechat defenzívu zcela na individuálních pokynech hráčům (Normal), které jsou u předchozích dvou z části irelevantní. Váš výběr by měl samozřejmě brát v potaz, na kolik obránců hrajete (se třemi není sweeper optimální řešení), ale zatím nám přijde ve většině případů nejkompaktnější a nejefektivnější praktikovat Line defense.
Team strategy. Zde máte čtyři položky (od shora dolů: vysunutí zadní řady, pressing, ofsajdová past, protiútoky), u každé z nichž si můžete vybrat mezi třemi stupni praktikování činností (A, B, C), které jednotlivé položky reprezentují. Na nejintenzivnějším stupni (A) bude daná činnost praktikována maximálně, ale bude to stát vaše hráče dost sil, což platí i naopak. Pokud mají vaši hráči vysokou staminu, můžete si bez větších problémů dovolit mít všechno na A, nicméně mít všechno na A nutně neznamená optimální řešení. Necháte-li kupříkladu první tři položky na maximálním stupni, budete muset čelit rychlým brejkům, protože zadní řada bude vysunuta co nejdále, hráči se budou snažit okamžitě vybíhat k balónu a ještě co možná nejčastěji vystavovat soupeřovi útočníky do ofsajdu... a stačí jedna přesně načasovaná ulička a soupeř jde sám na brankaře, protože vzadu nikdo nezůstal. Proto vyvažujte a zkoušejte, jaké nastavení vám a vašemu týmu bude vyhovovat nejvíce.

Poslední položkou na seznamu týmové režie, kterou nám zbývá odškrtnout, pak představuje Strategy, jejíž obsah se částečně a poněkud neprůhledně překrývá s obsahem Quick Settingu. Věci zcela zbytečně komplikujícím položkám Formation A/B se prozatím věnovat nebudeme, rozdíl mezi Semiauto a Manual není snad třeba vysvětlovat, obě obsahují identické možnosti, o kterých hlavně bude řeč. Část z nabízených strategií, jak už bylo řečeno, se překrývá s tím, co nabízí PES3 Quick Setting a jejich popis je tedy možno vynechat - jediný rozdíl spočívá v tom, že zvolíte-li si je v rámci Strategy, můžete je kdykoliv zapínat/vypínat přímo během hry a nemusíte do menu.
Opposite Side Attack. Zvládáte-li dobře pokrývat míč a přenášet hru v útoku na opačnou stranu, než je zrovna míč, rozhodně nebude od věci OSA využívat, protože spoluhráči se vám budou snažit nabíhat právě do těchto prostor. Tím je zároveň řečeno i jak ji efektivně využívat.
Change Sides. Vaši útočníci a krajní záložníci si budou v rámci svých postů měnit strany, na nichž normálně hrají. Pokud soupeř praktikuje osobní obranu, naděláte mu tímto v zadních řadách pěkný zmatek. Jinak spíše používejte OSA.
Centre Back Overlap. Jeden z vámi vybraných stoperů bude velmi aktivní při hře dopředu. Tímto sice může snadno dojít k nečekanému přečíslení a v obraně za něj většinou někdo zaskočí, nicméně obránci zpravidla nemají bůh ví jak skvělé předpoklady pro útočení. Ovšem máte-li v obraně někoho jako Sinišu Mihajloviče, můžete to zkusit.
Zone Press + Offside Trap. Jejich smysluplnost díky překrývání se s novými možnosti v rámci List settingu klesá a jejich vliv na hru vámi neovládaných hráčů je tak skoro nečitelný, nenecháte-li si identické položky v List settingu na minimu. V tomto případě zapnete-li si v rámci strategií tyto přímo během hry, je to zhruba jako mít téže činnosti nastavené na A. Ot ovšem tentokrát můžete a musíte zapínat manuálně v moment, kdy ji chcete použít, protože po každém získání míče vašimi hráči se vám sama vypne.

Jeden za všechny - individuality.
Ještě než se začneme věnovat možnostem jak ovlivňovat hru jednotlivých hráčů, nebude od věci zastavit se u možností vytvoření si vlastní formace, nelíbí-li se vám mnohdy velmi dobře sestavená defaultní varianta. Všechno, co k tomu potřebujete, najdete pod položkou PES3 Set formation. Nejprve si pod Change vyberte základní kostru formace, s níž chcete hrát - najdete zde prakticky skoro všechna myslitelná rozestavení, jež si následně můžete zcela libovolně pomocí Position settingu modifikovat. Nelíbí se vám to trochu příliš šablonovité poziční rozestavení hráčů? Žádný problém si jej změnit. Jediným omezením v rámci position settingu je pouze hráčův post, který je vyznačen modrým obdélníkem. Pozičně stopera prostě do útoku či zálohy neumístíte, což platí samozřejmě i obráceně. Snažte se vytvořit takovou sestavu, aby rozestupy mezi jednotlivými pozicemi byly pokud co možno nejmenší a útok i obrana měly vyvážený počet pozic. Z tohoto pohledu se nám jeví ideální formace 3-5-2, potažmo 3-4-3 se dvěma defenzivními záložníky. Až pozičně upravíte rozmístění jednotlivých hráčů, můžete ještě skrze Select position přesněji definovat jejich herní činnost. V závislosti na umístění pozice na hřišti vám select position nabídne, jaký post bude ten který hráč zastávat. Obránci mohou hrát jako stopeři (CBT) nebo krajní beci (L/RB), záložníci můžou zastávat jak defenzivní (DMF), tak ofenzivní (OMF) či křídelní (R/LMF) posty a útočníci můžou hrát klasicky dopředu (CF) nebo jako vysunutá křídla (R/LW). Platí, že sestavu samotnou, jakož i určování herních pozic byste měli dělat s ohledem na hráče, které máte k dispozici. A jednotlivé pozice určujte pak samozřejmě s ohledem na vybranou sestavu. Hrajete-li na tři obránce, není optimální dávat těm krajním úlohy krajních beků, ale ponechat je jako klasické stopery - nevzniká tak zbytečně velký prostor na středu a boční prostory můžou vykrývat defenzivě ladění záložníci. V případě čtyř obránců je samozřejmě ideální mít dva krajní beky a dva stopery - ti se ovšem místy poněkud zmateně doplňují a vzniká víc prostoru na středu, než se třemi stopery. A nezapomínejte na skutečnost, že útočněji ladění obránci (mají ve statistikách vysoký Attack) jako Carlos, Lizarazu či Mihajlovič, si budou čas od času bez ohledu na vás dělat výlety a tudíž nebude od věci mít nějakého čistokrevného defenzivního záložníka na záskok, nebo dostatek obránců. Na podobné nuance zkrátka berte zřetel.

Takže formaci bychom měli z krku a poslední drobnost, kterou zbývá doladit, je ještě více vymezit hru jednotlivých hráčů; výběrem pozice totiž možnosti PES3 v tomto směru rozhodně nekončí. V rámci položky Formation totiž na vás okatě pomrkává poslední zbývající položka Individual. Jejím prostřednictvím můžete navrch PES3 individuálně určovat, kde se mají hráči pohybovat při útoku, jak intenzivně mají přistupovat k obranné činnosti (tři stupně) a konečně jakým způsobem mají bránit - zda-li v rámci své zóny napadat protihráče (Zone Mark), bránit spíše pozičně svou oblast (Covering) nebo praktikovat dvoustupňovou osobku (Man mark). Nutno opět zmínit, že hrajete-li v rámci týmové taktiky line defense, jsou vámi zadané způsoby bránění u zadáků irelevantní. Hrajete-li na sweepera, nemůžete dávat obranné pokyny jen jemu. Jak už bylo řečeno výše, nejosvědčenější a nejpohodlnější je podle nás praktikovat vzadu line defense; osobka není příliš efektivní, maximálně tak ji zkoušejte hrát s defenzivními záložníky na špílmachry soupeře. V případě, že si chcete svou obranu korigovat sami, jeví se nám nejvhodnější zadat u všech tří stoperů covering, hrajete-li na čtyři a více obránců, tak nechat u jednoho stopera zone mark, případně můžete zkusit s jedním praktikovat i osobku (obzvlášť má-li hvězdičku u marking). Pro maximální pevnost obrany pak není od věci dát u všech stoperů defenzívu na maximum a v rámci útoku šipky dozadu.

Nikdy nezapomínejte na fakt, že všechny individuální pokyny v momentě, kdy se chopíte ovládání hráče přímo vy osobně, jsou vám na nic. Důležité je, kde a jak se hráč pohybuje, když ho neovládáte. Právě tento mnohdy klíčový moment je výsledkem souhry jak individuálních pokynů, tak i zvolené taktiky v rámci týmové režie. Celá ta při hře počítačem řízená distribuční síť vašich přání a pokynů pro svou komplexnost nefunguje vždy tak, jak by měla (ani v "realu";-) tomu není jinak), nicméně chcete-li mít o hře svého týmu co největší přehled, rozhodně se vyplatí investovat trochu úsilí do pochopení možností nabízených k jejímu vytvoření. A ostatně ten pocit, že víte "proč", je vždy maximálně uspokojivý.

Master League - křest ohněm.
Ústřední singleplayerový mód doznal v PES3 opětovně výrazného prohloubení manažerské části, tak nebude od věci ulehčit do začátku život úplným nováčkům menším rozborem jeho některých úskalí. Výchozí nastavení je čistě na vás a na tom, nakolik silní se cítíte, nicméně pro plnost zážitku přeci jenom doporučujeme obtížnost minimálně na tři hvězdičky, zapnutý "cheat prevention save" a všechny tři položky týkající se obchodování s hráči ponechat aspoň na nabízeném počtu hvězdiček. Ať už si následně vyberete jakýkoliv tým v jakékoliv dvoudivizové lize, vždy budete začínat s identickým, relativně vyváženě sestaveným celkem průměrných hráčů. Hrát můžete po neomezený počet sezón, ale nikdy PES3 nesmíte zapomenout na tři skutečnosti; klesne-li vám počet hráčů pod 16, nebo se dostanete v průběhu sezón do mínusu víc než 9.999 bodů, anebo budete v jakémkoliv mínusu na konci sezóny, uvidíte bez pardonů Game Over. Nazdar.

Terminologické problémy ponecháme stranou, všechny máte stručně a jasně vysvětleny přímo v příslušných položkách základní obrazovky módu a v podstatě jediné, čím se slovně spustíme, bude základní stavební a motivační prvek Master League - obchodování s hráči. Pravda i s těmi dřevy, co do začátku dostanete, se dá uhrát ledasco, ale proč zůstat u nich, když můžete mít v týmu kohokoliv (byť ze začátku jen teoreticky), když budete dobře vyjednávat (a budete mít za co). Od toho je tu položka Negotiations. V rámci přesně vymezeného časového období v sezóně a po ní můžete jednat s ostatními kluby či přímo hráči. Jednáte-li s klubem, může mít forma oné aktivní účasti několik podob: klasický transfer (určujete přestupovou částku a plat hráče), hostování na stanovenou dobu (opět něco klubu a plat hráči), výměnný obchod (hráč za hráče, plus plat a případné dorovnání). V případě, že jde o hráče nehrajícího v žádném z přítomných klubů, přichází v úvahu jen klasický transfer, tentokrát ovšem rovněž s poplatkem za transfer. Jediným způsobem, jak získat hráče bez většinou vysokých transferových poplatků je zalovit mezi těmi, kterým zbývá do konce kontraktu s klubem méně než půl roku nebo si vytáhnout někoho z vašeho klubového dorostu. Bodů do začátku nemáte na rozdávání a každý prohraný zápas vás bude něco stát (odečtou se body na platy hráčů s tím, že u prohry nezískáváte žádné bonusové body jako protiváhu), proto není od věci ve druhé polovině první sezóny zkusit zalovit především mezi těmi, kterým končí smlouva. Abyste se nemuseli zbytečně babrat ve spoustě menu, jednoduše zadejte v rámci položky Apply na Conditional search, kde si vyberte ten nejspodnější parametr. Tady na Min nastavte 0 a u Max 1 (fuzzy search na off), potvrďte a budete-li mít štěstí, dostanete seznam všech hráčů, kteří tuhle podmínku splňují. Samozřejmě můžete tohle hledání celou databází hráčů ještě upřesňovat všemi ostatními atributy. Pokud nepochodíte, je další ideální skupinou, kde přijít levně ke kvalitním hráčům ta, v níž jsou zastoupeni hráči bez klubové příslušnosti. Zadejte výběr podle týmů a na třetím listu najdete položku Other... a jste doma. Pomocí kolečka si ji trochu uspořádejte a s trochou trpělivosti tady najdete hodně muziky za málo peněz. A pokud dáte na naše doporučení, mrkněte se přímo na hráče korejské národnosti. Do začátku ideální. Po výběru hráčů (maximálně můžete jednat s pěti) zbývá už jen upřesnit částky v rámci základní obrazovky negotiations. Pravidla jsou poměrně jednoduchá... rozhodně nesnižovat žádnou z navržených částek. Pečlivě uvažujte a zpočátku investujte do těch nejpotřebnějších (útočníci a ofenzivní záložníci), protože bodů ze začátku skutečně nemáte na rozdávání. A ostatně žádné velké hvězdy do druhé divize jen tak PES3 nedostanete. Heslo dne je rozhodně uvážlivost. A není od věci pár nepotřebných hráčů propustit, ušetříte na platech. Ideální příležitostí k bodům pak jsou pohárová utkání, za která hráčům nemusíte platit, a taky konec sezóny. S trochou štěstí vám přijde pár nabídek od ostatních klubů a máte-li dost hráčů, vyplatí se na pár z nich kývnout, protože získané body můžete obratem investovat do kvalitnějších posil. Jejich souhra s týmem sice nebude zrovna valná, ale pár přáteláků (na konci sezóny určitě téhle nabídky využijte) a pár zápasů v nové sezóně to spraví. Poslední věcí, u které není od věci se zastavit, je možnost brát do týmu i hráče z dorostu vašeho klubu. Najdete je v rámci hledání podle týmů na třetím listu pod položkou Growth. Kromě toho, že za ně neplatíte transferové poplatky, můžete takto získané hráče navrch v rámci Team managmentu trénovat (Training promising players) a za body získané ve vyhraných zápasech jim zlepšovat jejich osobní statistiky. Zkrátka vychovat si "vlastní" Rosické, Nedvědy či Rauly. Chce to trochu trpělivosti, ale možnost vytvořit si takto pevnější osobní vazbu na hráče je velmi zajímavým zpestřením a přináší příjemný satisfakční pocit. Na tomhle "zpestření" ostatně stojí úspěch celých Pokémonů.

Poslední věcí, kterou je na místě zmínit (protože by vás mohla přijít pěkně draho) je skutečnost, že zhruba v polovině první sezóny dostanete od nemalého množství hráčů žádosti na prodloužení smlouvy, čehož si nemusíte všimnout, ženete-li se ze zápasu do zápasu. Neuděláte-li nic, budou jim automaticky nabídnuty stávající podmínky, za kterých čistě teoreticky nemusí být někteří ochotni dále hrát. A hlavně pokud nemají uzavřenou novou smlouvu, jsou zcela volně přístupnými hráči, kterým mohou ostatní kluby přímo nabízet nové smlouvy (vy samozřejmě můžete kontrovat novou smlouvou na prodloužení kontraktu, ale... může být pozdě). Nejen, že tak lze přijít o potřebné hráče ani nebudete vědět jak, ale ani z toho nic nebudete mít, protože za hráče, kterým končí za půl sezóny smlouva, nikdo transferové poplatky neplatí. Na položku Negotiations se zkrátka vyplatí dávat pozor.

Na pažitu.
PES3 Protože víceméně všechny základy ovládání zvládnete bez problémů i vysvětlení sami, můžeme se nyní omezit jen na pár - podle nás - více než méně užitečných tipů. Víme jak moc je to v zápalu boje těžké, ale snažte si při obraně uvědomovat kam a s kterým hráčem vybíháte. Nehrňte se vždy ihned k balónu a snažte se situaci vnímat komplexněji. Stačí jedno zbrklé vyběhnutí a budou se vám díry v obraně proti myslícímu protihráči těžko látat. Jednoduše hrajte v obraně pozičně obzvláště nemáte-li jištění. Naopak při zkonsolidované obraně se naučte využívat tlačítko pro Pressure 2 (u PS2 verze čtvereček), jímž pošlete vašeho nejblíže míči se vyskytujícího obránce, kterého neovládáte!! na soupeře s míčem. Jednak tím můžete velmi efektivně protihráče s pomocí tlačítka pro Pressure 1 (křížek) zdvojovat a jednak si s hráčem, kterého ovládáte, můžete hlídat volný prostor. V útoku využívejte kromě narážeček co nejčastěji i R2. Kromě toho, že s ním lze velmi efektně uhýbat presu obránců, jeho stisknutím hned po nahrávce se dá nahrávající spoluhráč do pohybu vpřed. S dobrými útočníky se nebojte střílet ze všech možných pozic. I když se netrefíte, šance na dorážky tu jsou vždycky... a lepší než přijít o míč zbytečným vymýšlením. Co se všelijakých fintiček týče, jejich přehledný popis spolu s vizuální dokumentací najdete tady.

Naše doporučení mají především klasické stahovačky a to jak v situacích, kdy jdete sami na gólmana, tak v situacích jeden na jednoho. Mějte ale na paměti, kterou nohu ten který hráč používá jako svou nejoblíbenější (čili většina stahovaček bude na levou stranu). Efektivnost využívání R2 už byla zmíněna. Zidanovka je sice nesmírně efektní, na vystižení slova efektivní budete ale potřebovat spoustu zkušeností, takže do začátku na ni raději zapomeňte. Jakmile ale budete mít zažité základy, rozhodně se nebojte experimentování a zkoušení, sami tak časem přijdete na to, co a v kterých situací používat. Možnosti zlaté žíly pro sebezlepšování jsou obrovské, jak s nimi naložíte je jen na vás. A o tom to je... :-). Těšilo nás.

Autor:
  • Nejčtenější

Generuje obrázky do hry pomocí AI, za 10 hodin práce vydělá 350 tisíc

novinky 14. 4. 2024 16

Tvůrci virtuálních kartiček Champions of Otherworldly Magic přiznávají, že vizuální podobu jejich...

Nejlepší česká hra dekády se vrací. Kingdom Come 2 vyjde ještě letos

novinky 18. 4. 2024,  aktualizováno 19. 4. 2024 107

Dlouhých šest let museli fanoušci ohromného českého hitu Kingdom Come: Deliverance čekat na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Je Fallout nejlepší videoherní seriál? Recenzenti mají jasno

magazín 12. 4. 2024 94

Sci-fi seriál natočený podle populární série her Fallout sbírá v zahraničí skvělá hodnocení. Vypadá...

Nezneužíváme děti, ale těm chudým dáváme možnost výdělku, tvrdí šéf Robloxu

novinky 18. 4. 2024 8

Ředitel společnosti Roblox Stefano Corazza se v nedávném rozhovoru pro magazín Eurogamer pustil na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Čeští Warhorse slibují brzké oznámení nové hry. Co by to tak asi mohlo být?

novinky 11. 4. 2024 29

Více než šest let od vydání nejvýznamnější české hry posledních let Kingdom Come: Deliverance...

Druhá sezona Falloutu potvrzena, seriál masivně zvýšil zájem o hry

novinky 19. 4. 2024 0

Seriál Fallout od Amazonu, který vznikl na motivy známé herní postapokalyptické série, se dočká...

Pátá sezona seriálového Zaklínače bude tou poslední slíbil Netflix

novinky 19. 4. 2024 1

Kvalitou upadající seriál Zaklínač od Netflixu dostane už jen dvě další sezony. Filmaři přislíbili,...

Nejlepší česká hra dekády se vrací. Kingdom Come 2 vyjde ještě letos

novinky 18. 4. 2024,  aktualizováno 19. 4. 2024 107

Dlouhých šest let museli fanoušci ohromného českého hitu Kingdom Come: Deliverance čekat na...

Nezneužíváme děti, ale těm chudým dáváme možnost výdělku, tvrdí šéf Robloxu

novinky 18. 4. 2024 8

Ředitel společnosti Roblox Stefano Corazza se v nedávném rozhovoru pro magazín Eurogamer pustil na...

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...

Náhle zemřel zpěvák Maxim Turbulenc Daniel Vali, bylo mu 53 let

Ve věku 53 let zemřel zpěvák skupiny Maxim Turbulenc Daniel Vali. Letos by se svou kapelou oslavil 30 let na scéně....

Sexy Sandra Nováková pózovala pro Playboy. Focení schválil manžel

Herečka Sandra Nováková už několikrát při natáčení dokázala, že s odhalováním nemá problém. V minulosti přitom tvrdila,...

Charlotte spí na Hlaváku mezi feťáky, dluží spoustě lidí, říká matka Štikové

Charlotte Štiková (27) před rokem oznámila, že zhubla šedesát kilo. Na aktuálních fotkách, které sdílela na Instagramu...

Vykrojené trikoty budí emoce. Olympijská kolekce Nike je prý sexistická

Velkou kritiku vyvolala kolekce, kterou pro olympijský tým amerických atletek navrhla značka Nike. Pozornost vzbudily...

Rohlík pro dítě, nákup do kočárku. Co v obchodě projde a kdy už hrozí právník?

V obchodech platí pravidla, která občas zákazník nedodržuje. Někdy se navoní parfémem, aniž by použil tester, nebo...