Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Def Jam: Icon – basy, pěsti a hip-hop

  12:00
Hip-hopové hvězdy a hvězdičky si vyrážely své platinové zubní protézy už dvakrát. Nestačí jim to. Chtějí se vyřádit znovu a to rovnou na konzolích nové generace.

Def Jam: Icon Když jsme poprvé zaslechli zvěsti o vzniku hry, ve které se budou řezat po hlavě rapové hvězdy, trošku jsme znejistěli. Ono se totiž v době, kdy se plno mladých shlíží v tom, že nosí řetězy šířky požární hadice, kalhoty mají s rozkrokem až u kotníků a jako každé druhé slovo používání „madafaka“, dobře prodává i zastřihovač, nehtů pokud ho používá některá hip-hop star. Ale EA tentokrát nesázelo jen na to, že se v hlavní roli objeví některé z nejzvučnějších jmen komerční „black music“, ale vytvořilo velmi slušnou bojovku, která sice nebyla nějak originální, co se týče herního systému, ale stylová hudba, zajímavá prostředí a v neposlední řadě i zábava udělaly v roce 2003 z Def Jam Vendetta úspěšný titul. O rok později vyšel Def Jam: Fight for N.Y. a přesvědčil i poslední pochybovače o tom, že se nám tu rodí zajímavá série bojovek.

Def Jam: Icon

Basy té či oné písně a vaše reakce na ně ovlivní interakci vaší postavy s prostředím.

EA se rozhodli, že když se jim to tak pěkně rozběhlo, tak proč v tom nepokračovat. Další díl (pro PS3 a Xbox 360) byl schválen a práce na něm jsou v plném proudu. A samozřejmě se ihned objevily zprávy o revolučním přístupu, naprosto strhujících novinkách a úžasných vylepšeních. Tvůrci chtějí, aby hra co nejvíce odrážela hip-hopový styl života a snaží se tomu Def Jam: Icon co nejvíce přizpůsobit. To, že soundtrack bude plný dunivého rapu a megalomanských beatů, je jisté a taktéž je jasné, že bojovníci budou opět z řad rapových celebrit. Přislíben je i nový soubojový systém, který bude tak trošku jiný. Hlavně díky tomu, že song, který si zvolíte pro podbarvení bitky, ovlivní i samotný styl boje.

Def Jam: Icon Asi netušíte, co si pod tím představit. K dispozici budou kopy, údery, nějaké ty úchopy, ale tím to rozhodně nekončí. Basy té či oné písně a vaše reakce na ně ovlivní interakci vaší postavy s prostředím a také komba, která zápasníci provádějí. Kromě toho by se měla zvyšovat síla vašich útoků, pokud se vám daří mlátit soupeře. Poznáte to i podle toho, že se stupňuje hlasitost přehrávaného tracku. A pokud vám nevyhovuje nabízený soundtrack, můžete si do hry importovat vlastní hudbu (jestli chcete řezat některého z rivalů za doprovodu Moravanky, tak není problém) Zní to poměrně složitě, ale to je jen první dojem. Tento systém je velmi jednoduchý a zábavný. Def Jam: Icon má na starost EA Chicago, kteří zabodovali například s Fight Night Round 3, takže v podstatě nemáme větší obavy, že by se tu mohlo něco zvrtnout.

Def Jam: Icon

Spekuluje se o tom, že by se měl ke slovu a ráně dostat i rebel Eminem.

Nemusíte se obávat ani toho, že by si celý tvůrčí tým lámal hlavu nad neokoukaným bojovým systémem a na ostatní aspekty projektu kašlal. Například grafici se snaží, jak jen mohou a plně využívají hardwarových možností PS3 i Xboxu 360. Vše od prostředí až po samotné bojovníky je vizuálně zpracováno tak, aby se co nejvíce blížilo k realitě, ale současně si zachovalo stylovost. Budete se rvát na ulici, v klubu, u benzínové pumpy, čínské restauraci, na střeše a kdo ví, kde všude ještě. Co se týče soundtracku, obstarají ho opět samotní protagonisté hry. Dá se očekávat, že celebrity i namluví své elektronické obrazy samy, takže dabing by měl být dost autentický.

Def Jam: Icon Příběh není úplně jasný, ale mluví se o tom, že vy jako majitel nahrávací společnosti si budete muset získat respekt a úctu u konkurence hlavně a především pěstmi. Showbyznys je prostě tvrdý a někdy poctivá práce nebo úplatky nestačí, takže musí ke slovu dojít brutalita. Ale co by člověk pro pár milionů neudělal, že?

Je téměř jisté, že si na začátku vytvoříte vlastní postavu, se kterou se budete snažit dosáhnout toho, aby ve vaší garáži stály minimálně čtyři luxusní auta a aby se vám ve vířivce velikosti průměrného městského bazénu koupalo alespoň osm modelek s implantáty objemu dobře rostlých melounů. Své virtuální „já“ budete moci převlékat a uzpůsobovat k obrazu svému. Možností bude dost. Pokud vám tedy raperský styl imponuje, tak určitě víte, že stylově se obléct není zrovna úkol, na který by vám vystačilo měsíční kapesné (a možná ani průměrný český plat). Když už to tedy nejde v reálu, tak proč Def Jam: Icon nebýt „in“, alespoň na obrazovce?

Tentokrát v podstatě nemáme žádné větší pochyby.

Určitě vás i zajímá, s kým si změříte své síly. Měli by to být například Big Boi, Ludacris, T.I., Nelly, Redman, 50 Cent, Lil Jon, Anthony Anderson (ten je spíš známý jako herec), Sean Paul, Kano, Xzibit, Lil Wayne, Method Man, Young Jeezy, The Game a další. Finální číslo by se mělo vyšplhat nad 35. Spekuluje se o tom, že by se měl ke slovu a ráně dostat i rebel Eminem. Doufáme, že se tu objeví i děvčata, jak tomu bylo v Def Jam: Fight for N.Y., kde se jako hratelné postavy představily tak dech beroucí „roštěnky“ (jinak to prostě říct nejde:-) jako Shawnna, Kimora nebo Carmen Electra. Pokud vám tato jména nic neřeknou, tak se nebojte, nemusíte být znalec „black music“, abyste si zahráli. I pro hip-hopem nezasažené lidi půjde o kvalitní titul.

Def Jam: Icon Tentokrát v podstatě nemáme žádné větší pochyby. Práce byla svěřena do rukou profesionálům, bojový systém vypadá inovativně i zábavně, grafice není co vytknout. Je toho hodně, co nás těší a v podstatě nic, co by nám dělalo starosti. Snad se nespleteme a náš optimismus nebude potrestán pořádnou herní fackou. Ale pravděpodobně to vypadá, že ne. A jestli se ve finále skutečně Def Jam: Icon nepovede, tak 6. března 2007 uroníme poctivou hip-hoperskou slzu.

Index očekávání: 90 %

Autor:
  • Nejčtenější

Odešla z Twitche, přesto je Amouranth stále nejsledovanější streamerkou světa

novinky 20. 4. 2024 51

Kaitlyn Michelle Siragusa, vystupující na internetu pod přezdívkou Amouranth, se stále sluní na...

Nejlepší česká hra dekády se vrací. Kingdom Come 2 vyjde ještě letos

novinky 18. 4. 2024,  aktualizováno 19. 4. 2024 130

Dlouhých šest let museli fanoušci ohromného českého hitu Kingdom Come: Deliverance čekat na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Populární stránka pro sdílení modifikací nevydržela nápor fanoušků Falloutu

novinky 22. 4. 2024 6

Stránka Nexus Mods, která je hlavním uzlem pro sdílení modifikací počítačových her, zaznamenala...

Nezneužíváme děti, ale těm chudým dáváme možnost výdělku, tvrdí šéf Robloxu

novinky 18. 4. 2024 9

Ředitel společnosti Roblox Stefano Corazza se v nedávném rozhovoru pro magazín Eurogamer pustil na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

KVÍZ: Jak dobře znáte českou historickou hru Kingdom Come: Deliverance?

magazín 21. 4. 2024 16

Čerstvě oznámené pokračování české hry na hrdiny Kingdom Come: Deliverance bude přímo navazovat na...

Fortnite umožňuje vypínat oslavné animace, aby se poražení hráči neurazili

novinky 23. 4. 2024 3

Provozovatelé hry Fortnite nyní umožňují všem hráčům vypnout zobrazování oslavných animací, jež prý...

World of Warcraft: Dragonflight se rozloučí remixem Mists of Pandaria

novinky 23. 4. 2024 1

Zatímco separátní battle royale režim Plunderstorm se pomalu blíží ke konci, tvůrci během května...

V nové hře podle Pána prstenů se nebude bojovat, ale stavět Hobitín

novinky 23. 4. 2024 6

Chystaná hra Tales of the Shire nás zavede do světa Pána prstenů, tentokrát však nebudeme bojovat...

Udělali nám z postaviček ošklivce, stěžují si hráči mobilních Pokémonů

magazín 23. 4. 2024 12

Nová aktualizace populární mobilní hry Pokémon GO je podle hráčů naprostá katastrofa. Ve hře se...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Manželé Babišovi se rozcházejí, přejí si zachovat rodinnou harmonii

Podnikatel, předseda ANO a bývalý premiér Andrej Babiš (69) s manželkou Monikou (49) v pátek oznámili, že se...

Sexy Sandra Nováková pózovala pro Playboy. Focení schválil manžel

Herečka Sandra Nováková už několikrát při natáčení dokázala, že s odhalováním nemá problém. V minulosti přitom tvrdila,...

Charlotte spí na Hlaváku mezi feťáky, dluží spoustě lidí, říká matka Štikové

Charlotte Štiková (27) před rokem oznámila, že zhubla šedesát kilo. Na aktuálních fotkách, které sdílela na Instagramu...

Herečka Hunter Schaferová potvrdila románek se španělskou zpěvačkou

Americká herečka Hunter Schaferová potvrdila domněnky mnoha jejích fanoušků. A to sice, že před pěti lety opravdu...

Největší mýty o zubní hygieně, kvůli kterým si můžete zničit chrup

Možná si myslíte, že se v péči o zuby orientujete dost dobře, přesto v této oblasti stále ještě existuje spousta...