Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Rogue Warrior – preview

  12:00
Hodně hráčů volá po tom, aby taktické vojenské akce byly co nejvíce realistické. A hodně hráčů znamená hodně peněz. To v Betsheda Softworks vědí, a Rogue Warrior proto nabízí, co je žádáno.

Rogue Warrior Betsheda Softworks v tomto případě zastupuje post vydavatele, vývoj má na starosti společnost s roztomilým názvem Zombie Studios. Ta zatím extra velkou díru do světa neudělala, ale má na svém kontě pár, řekněme mírně nadprůměrných vojenských stříleček jako je třeba série Spec Ops. Dobrá nebyly to zrovna úchvatné kousky, ale hrát se to dalo. Snad už se ale tentokrát poučili ze svých minulých chyb a chystaný Rogue Warrior, který vyjde na Playstation 3, Xbox 360 a PC, bude stát skutečně za to.

Hráč bude mít šanci vyzkoušet si, jaké to je stát se členem elitního vojenského týmu tvořeného čtyřmi profesionály.

Určitým příslibem kvality je i fakt, že se na vývoji podílí i muž jménem Richard Marcinko, který byl členem US Navy Rogue Warrior SEALs. A to už je něco. Jeho úkolem je postarat se o to, aby Rogue Warrior působil co nejskutečněji a nešlo o akci, kde steroidy napumpovaný svalovec likviduje bezmocné nepřátele po stovkách dvěma kulkami a kapesním nožíkem zvaným „rybička“. Richard Marcinko se po skončení své vojenské kariéry věnuje psaní a napsal mimo jiné i knihu nazvanou – ehm – Rogue Warrior. Prodává se jako o život, tak proč z ní neudělat i hru? Aby ale nedošlo k omylu, elektronická podoba Rogue Warrior se nebude odehrávat v prostředí války ve Vietnamu jako literární předloha, ale je zasazena do současnosti. Budete se pohybovat po Severní Koreji, což ale rozhodně také není neatraktivní námět pro taktickou akci.

Pokud máte v tomto žánru své zkušenosti, asi je vám jasné, že vás čekají záškodnické akce, prozkoumávaní džungle, plazení se po mokré zemi a likvidování nepřátel ze zálohy. Tedy to, co máte na obrazovce tak rádi, ale v reálu byste si to asi Rogue Warrior zkusit nechtěli. Nepůjde jen o to, abyste si mohli do deníčku zapsat: „Dnes jsem zabil svého stého nepřítele“, ale budete získávat i tajné informace, takže žádné bezduché likvidování všeho, co se jen hne. Dokonce nebude hraní tak lineární a naskriptované, jak jsme u konkurence zvyklí. Levely budou poměrně rozsáhlé, takže nebudete nenápadně tlačeni jen tam, kde vás umělá inteligence chce mít.

Hráč bude mít šanci vyzkoušet si, jaké to je stát se členem elitního vojenského týmu tvořeného čtyřmi profesionály. Tato malá skupinka se infiltrovala hluboko do nepřátelského území, kde se budou moci spolehnout jen sami na sebe, protože jim nikdo jiný nepomůže. Jejich úkolem je dostat se (nejlépe po svých a ne v dřevěné truhle) mimo dosah protivníkových zbraní do bezpečí. Ale to není tak snadné, když propukl válečný konflikt mezi Severní a Jižní Koreou.

Snaha vytvořit titul, který hráče dokonale vtáhne, je víc než očividná.

Rogue Warrior Nebudeme si nic nalhávat, domluvou se z této šlamastiky nedostanete, takže promluví hlavně hlavně. Připraveno je množství nepřátel, kteří by rádi viděli další tělesný otvor v postavě vašich hrdinů. Nejdříve půjde o řadové vojáky, kteří sice nejsou neschopní, ale jejich zabití není až tak velký problém. Časem ale narazíte na skvěle vycvičené jedince, kteří se jen tak nedají a půjdou vám po krku jako slepice po flusu. Členové North Korean Special Forces jsou hodně zkušení chlapci, kteří se s vámi mohou směle měřit.

Snaha vytvořit titul, který hráče dokonale vtáhne, je víc než očividná. Během své cesty si můžete přepínat z 1st person do 3rd person pohledu a zpět, je na vás, co vám více vyhovuje. Uvidíme, co na to kamera, ale snad nebude dělat problémy. Byla by to škoda, protože Rogue Warrior využívá Unreal 3 enginu, a mělo by tedy být na co koukat, přestože dosud uvolněné obrázky to zatím příliš nenaznačují. Rogue Warrior

Do boje se tedy vydají čtyři postavy. Jednu ovládáte vy, dalším buďto můžete udílet jednoduché rozkazy nebo to necháte na umělé inteligenci, aby ukázala co umí. Mluví se ale také o možnosti multiplayeru, takže v týmu může být více živých hráčů. Pro hru po internetu by mělo být dokonce připraveno několik stovek map (respektive kombinace dostupných map nabídnou až několik set různých herních ploch), což zní více než zajímavě. Pokud bude alespoň pár desítek z nich zábavných, bude doba, kterou u Rogue Warrior strávíte, o mnoho desítek hodin delší.

Zombie tým sice na poli taktických vojenských akcí ještě pořád tápe, ale zdá se, že jim svítá na lepší časy. Všem jejich slibům nebudeme až tak doslovně věřit, přece jen už známe vývojáře a jejich věčné přehánění, ale ani s chladnou hlavou nevypadá Rogue Warrior marně. Vypilovaná grafika, rozsáhlé úrovně, možnost hry více hráčů, různé styly hraní od přímého útoku až po sniperské „hrátky“, není toho málo, co se nám zamlouvá. Do čtvrtého čtvrtletí roku 2007 zbývá ještě dost času, ale už teď to vypadá docela lákavě. Navíc na hru bedlivým okem nahlíží bývalý profesionální voják, který se snad postará o to, abychom se během zdolávání Rogue Warrior cítili jako bychom rukojeť nože svírali my. Jestli podobným titulům holdujete, tak si začněte prát maskáče, vypadá to nadějně.

Index očekávání: 75 %

Autor:
  • Nejčtenější

Odešla z Twitche, přesto je Amouranth stále nejsledovanější streamerkou světa

novinky 20. 4. 2024 52

Kaitlyn Michelle Siragusa, vystupující na internetu pod přezdívkou Amouranth, se stále sluní na...

Nejlepší česká hra dekády se vrací. Kingdom Come 2 vyjde ještě letos

novinky 18. 4. 2024,  aktualizováno 19. 4. 2024 130

Dlouhých šest let museli fanoušci ohromného českého hitu Kingdom Come: Deliverance čekat na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Populární stránka pro sdílení modifikací nevydržela nápor fanoušků Falloutu

novinky 22. 4. 2024 7

Stránka Nexus Mods, která je hlavním uzlem pro sdílení modifikací počítačových her, zaznamenala...

KVÍZ: Jak dobře znáte českou historickou hru Kingdom Come: Deliverance?

magazín 21. 4. 2024 17

Čerstvě oznámené pokračování české hry na hrdiny Kingdom Come: Deliverance bude přímo navazovat na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Nezneužíváme děti, ale těm chudým dáváme možnost výdělku, tvrdí šéf Robloxu

novinky 18. 4. 2024 9

Ředitel společnosti Roblox Stefano Corazza se v nedávném rozhovoru pro magazín Eurogamer pustil na...

Hry ze známých sérií najdete i v mobilech. Co si zahrát?

magazín 25. 4. 2024 5

Zlatá éra mobilních her je sice dávno pryč, ale i tak se dá najít celá řada mobilních variant her...

Škoda představila závodní elektroauto, objeví se ve hře Gran Turismo

novinky 24. 4. 2024,  aktualizováno  6

Poprvé ve víc než čtvrt století dlouhé historii závodní série Gran Turismo dostanou její hráči...

Autoři prvních The Elder Scrolls chystají novou hru. Má být zase obrovská

novinky 24. 4. 2024 7

Dvojice herních vývojářů, která stála u zrodu dodnes oblíbené série The Elder Scrolls, představila...

85 %

RECENZE: Stellar Blade je poctivá řežba, která se nebojí násilí ani erotiky

ps5 24. 4. 2024 2

Měla to být jen klasická výplňovka vydavatelského plánu ve slabším období roku, nakonec se však...

Manželé Babišovi se rozcházejí, přejí si zachovat rodinnou harmonii

Podnikatel, předseda ANO a bývalý premiér Andrej Babiš (69) s manželkou Monikou (49) v pátek oznámili, že se...

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19. dubna tohoto roku měl ve...

Herečka Hunter Schaferová potvrdila románek se španělskou zpěvačkou

Americká herečka Hunter Schaferová potvrdila domněnky mnoha jejích fanoušků. A to sice, že před pěti lety opravdu...

Největší mýty o zubní hygieně, kvůli kterým si můžete zničit chrup

Možná si myslíte, že se v péči o zuby orientujete dost dobře, přesto v této oblasti stále ještě existuje spousta...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta Vondroušová (24), se...