Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Hour of Victory

  12:05
Dle hesla, pořádných válečných FPS není nikdy dost, se na nás pomalu řítí další hra tohoto žánru. Tentokrát budeme bojovat proti fašistům nejenom v Evropě, ale podíváme se i do exotické Afriky.

Hour of Victory Nebudeme si nic nalhávat. Ať vypadá Hour of Victory sebelépe, tak do žánru válečných stříleček z prvního pohledu nejspíše žádné dramatické novinky nepřinese. Co však chtějí tvůrci nabídnout, je vtahující hratelnost, dech beroucí atmosféra a systém tří hratelných postav, který má nabídnout velkou hodnotu opakovaného hraní. Již na první pohled má hra ambice silně zaujmout. Grafická stránka hry založená na Umreal Engine 3 vypadá bombasticky a příznivci WWII FPS budou doslova slintat blahem. Modely postav vypadají detailně a i jejich animace je plynulá. Prostředí vypadá nápaditě a jistě nemusíme zdůrazňovat, že viditelnost je absolutní. Nás zaujaly zejména výbuchy, které díky particles efektům vypadají velmi věrohodně.

Z krátké ukázky nám levely nepřipadaly příliš rozlehlé, ale nechceme ve vás vyvolávat obavy z přílišné linearity, protože nic není ještě jisté.

Hour of Victory Hra bude začínat v Africe, přičemž bychom se v průběhu hry měli přesunout i na náš starý kontinent. Hra má obsahovat klíčové události druhé světové války, které se odehrály právě na těchto kontinentech. Vzhledem k názvu hry bychom tipovali, že se bude velké finále odehrávat v samotném srdci Berlína, ale v tomto směru se můžeme dosud pouze dohadovat. Z krátké ukázky nám levely nepřipadaly příliš rozlehlé, ale nechceme ve vás vyvolávat obavy z přílišné linearity, protože nic není ještě jisté. Základní schéma Hour of Victory je totožné téměř z libovolnou hrou tohoto žánru z poslední doby. Jelikož je titul určen exkluzivně pro Xbox 360, tak by mělo být ovládání naprosto odladěné. Vaše postavy budou přitom zvládat klasické pohyby typu běh, skrčení, nebo plazení, což se ve válečné vřavě bude jistě hodit. U běhu si však budete muset dát pozor, abyste se z něho příliš neunavili. Ve hře bude totiž přítomen ukazatel staminy, který bude při delším běhu a jiných náročných činnostech ubývat. Po chvilce klidu se však doplní. Stačí tak vyhledat vhodné místo na nutné krátkodobé odpočinutí a poté se vydat na spanilý běh bojištěm dál. Stejným způsobem je vyřešeno i zdravení. Pokud jste tak hráli megahit Gears of War, nebo žánrově obdobný Call of Duty 3, tak budete jako doma.

Po vzoru post-Halo FPS se ve hře dočkáme i ovladatelných vozidel, konkrétně tanků. Jízda z nich má být příjemným rozptýlením a ve hře by mělo být podstatně více sekvencí, ve kterých usednete za jejich ovládání, než v konkurenční sérii CoD. Největším tahákem celé hry mají však být tři hratelné postavy, z nichž každá bude vynikat specifickými schopnostmi. Major Ambrose Taggart vyniká v nenápadné infiltraci do nepřátelských řad. Nepřátele likviduje často potichu, obvykle pak s kudlou v ruce, kterou s oblibou vráží fašistickým Němcům do zad. Se svým vybavením je schopný i odemknout zamčené dveře či přeštípnout ostnatý drát. To poručík William Ross preferuje raději přímý útok. Díky své odvaze se nebojí postavit i četné převaze.

Jeho specialitou jsou všemožné druhy zbraní a nepopírá, že jeho velkou láskou je střelba.

Hour of Victory Jeho specialitou jsou všemožné druhy zbraní a nepopírá, že jeho velkou láskou je střelba. Poslední z party je seržant Calvin Blackbull. Jeho zaměření je sniper. Obvykle vidí své nepřátele pouze z hledí své pušky. Ty likviduje ze střech nejrůznějších budov, které se stávají jeho nejčastějším útočištěm. Midway se dušuje, že přítomnost tří hratelných postav bude pro hru velmi originálním přínosem. Stejného stylu jsme ale byli svědky již v Commandos: Strike Force. Velkou neznámou je prozatím multiplayer. Na toto téma jsou tvůrci na slovo skoupí. Uvidíme. Hour of Victory má velké ambice na zaujmutí velké skupiny hráčů a s trochou snahy by se mohl postavit na přední příčky zájmu herní veřejnosti, hned vedle populárních konkurenčních sérií.

Témata: Call of Duty, Xbox
  • Nejčtenější

Odešla z Twitche, přesto je Amouranth stále nejsledovanější streamerkou světa

novinky 20. 4. 2024 38

Kaitlyn Michelle Siragusa, vystupující na internetu pod přezdívkou Amouranth, se stále sluní na...

Nejlepší česká hra dekády se vrací. Kingdom Come 2 vyjde ještě letos

novinky 18. 4. 2024,  aktualizováno 19. 4. 2024 127

Dlouhých šest let museli fanoušci ohromného českého hitu Kingdom Come: Deliverance čekat na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Generuje obrázky do hry pomocí AI, za 10 hodin práce vydělá 350 tisíc

novinky 14. 4. 2024 17

Tvůrci virtuálních kartiček Champions of Otherworldly Magic přiznávají, že vizuální podobu jejich...

Nezneužíváme děti, ale těm chudým dáváme možnost výdělku, tvrdí šéf Robloxu

novinky 18. 4. 2024 9

Ředitel společnosti Roblox Stefano Corazza se v nedávném rozhovoru pro magazín Eurogamer pustil na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Nová zbraň do Call of Duty stojí více než samotná hra

novinky 13. 4. 2024 7

V rámci propagace posledního filmu o obřím opičíkovi King Kongovi přibyla do populární hry Call of...

Odešla z Twitche, přesto je Amouranth stále nejsledovanější streamerkou světa

novinky 20. 4. 2024 38

Kaitlyn Michelle Siragusa, vystupující na internetu pod přezdívkou Amouranth, se stále sluní na...

Druhá sezona Falloutu potvrzena, seriál masivně zvýšil zájem o hry

novinky 19. 4. 2024 15

Seriál Fallout od Amazonu, který vznikl na motivy známé herní postapokalyptické série, se dočká...

Pátá sezona seriálového Zaklínače bude tou poslední, slíbil Netflix

novinky 19. 4. 2024 32

Kvalitou upadající seriál Zaklínač od Netflixu dostane už jen dvě další sezony. Filmaři přislíbili,...

Nejlepší česká hra dekády se vrací. Kingdom Come 2 vyjde ještě letos

novinky 18. 4. 2024,  aktualizováno 19. 4. 2024 127

Dlouhých šest let museli fanoušci ohromného českého hitu Kingdom Come: Deliverance čekat na...

Manželé Babišovi se rozcházejí, přejí si zachovat rodinnou harmonii

Podnikatel, předseda ANO a bývalý premiér Andrej Babiš (69) s manželkou Monikou (49) v pátek oznámili, že se...

Sexy Sandra Nováková pózovala pro Playboy. Focení schválil manžel

Herečka Sandra Nováková už několikrát při natáčení dokázala, že s odhalováním nemá problém. V minulosti přitom tvrdila,...

Charlotte spí na Hlaváku mezi feťáky, dluží spoustě lidí, říká matka Štikové

Charlotte Štiková (27) před rokem oznámila, že zhubla šedesát kilo. Na aktuálních fotkách, které sdílela na Instagramu...

Vykrojené trikoty budí emoce. Olympijská kolekce Nike je prý sexistická

Velkou kritiku vyvolala kolekce, kterou pro olympijský tým amerických atletek navrhla značka Nike. Pozornost vzbudily...

Ve StarDance zatančí Vondráčková, Paulová, hvězda Kukaček i mistryně světa

Tuzemská verze celosvětově mimořádně úspěšné soutěže StarDance britské veřejnoprávní televizní společnosti BBC se už na...