Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Heat Wave je naprostá závodní příšernost

Máme tady kandidáta na nejhorší závodní hru všech dob. Nefunguje, nebaví a vypadá hrozně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Eclipse_GSX

Dotaz na autora

Když si pročítám recenzi, zůstává mi hlava stát u věty:

"které nejenže nejsou licencované, ale dokonce se ani skutečná auta nesnaží napodobovat"

Pokud screeny pocházejí ze zmiňovaný hry (a to předpokládám, že ano), tak by si autor měl udělat základní přehled v automobilovým průmyslu. První screen - Toyota Supra; Druhej screen - Vlevo pašík, vpravo círka Mazda 3; Třetí screen - dejme tomu Opel Corsa; Čtvrtej screen - vpředu modrá 206 od Peugeotu, vzadu opět Corsa; Pátej screen - Mazda 6 bych tak řekl.

Snad nechcete obviňovat chudý Polský studio z toho, že si nekoupí licence na 25 aut do budgetový hry za pár korun?! Nechci nijak obhajovat hru, kterou jsem nehrál, ale tohle odsouzení je naprosto scestný a je vidět, že autor nemá absolutně žádnej přehled o věci, o který píše. Neříkám, že musí vědět vše, to by nemohl psát nikdo nic, ale tohle je s prominutím bota jako praseRv

0/0
2.5.2010 17:49

pan.klobouk

Re: Dotaz na autora

Ses moc prisnej. Ty bys pomalu chtel, aby recenzent byl na dany zanr expert, vyznal se v autech a snad tu hru i hral, jeste pred tim, nez to sepise. ;D

Tohle je dilo Sillymana, ten i velkym AAA hram venuje maximalne hodinu a pak s pomoci zahranicnich recenzi vyplodi cosi, cemu rika recenze. Prece nebude plytvat casem na takovou budgetovku, uz stazeni a instalace jiste zabrala par desitek minut, takze sup, sup... dam dva zavody a uz to sepisuju. Clanky musi odsypat, konecne nesype je jen na Bonusweb. :) 

0/0
2.5.2010 18:15

Dankorez

Re: Re: Dotaz na autora

Tuhle špínu na autora máš podloženou čím? Je fakt, že se ve zdejších autorech recenzí nevyznám, ale zdá se mi, že něco takového by redaktor se svědomím neudělal.

0/0
2.5.2010 18:25

Eclipse_GSX

Re: Re: Re: Dotaz na autora

Je pravda, že recenze Davida S. jsou často nafouklý a v jádru se člověk nic nedozví, krkolomnejch obratů by se člověk přitom nedopočítal. Několikrát bylo skutečně vidět, že hru jednoznačně neprošel celou. O lecčem mluví i fakt, kolik recenzí a preview je schopen vyprodukovat za krátkou dobu, navíc ve srovnání s ostatními. Ona to je dost dobře možná pravda, s tou "pomluvou".

Navíc pokud mi paměť dobře slouží, tak se s oblibou vrhá do závodních titulů, a rád recenzuje i RPG. Právě proto se tady tak "divím" nad neznalostí aut.

0/0
2.5.2010 18:35

pan.klobouk

Re: Re: Re: Dotaz na autora

Jak pise Eclipse_GSX, z textu, doprovodnych obrazku i videi casto poznas, kolik toho odehral, jak velkou cast hry prosel, co z obsahu odemknul atd. Stejne tak kvanta clanku - a to nepise jen pro Bonusweb. Ono neco jineho je FPS akce na sest hodin vs klasicke RPG na desitky hodin, nerku-li MMO hry. On ale zvlada vse.

A podklady? Kdyz pominu ta voditka a domnenky, naposledy byla pekna kauza s NFS Shift a predvesim s Motorm4x. Tam se ohradili i samotni vyvojari, v textu byly bludy, na obrazcich jen prvni auto bez upgradu, na druhou mapu se panacek ani nedostal. A perlicka na zaver, BW ani nepozadal vydavatele o kopii hry na review. Ale to uz je v ceskem rybnicku taky normalni, z wa*ezu recenzuji vsichni, bohuzel. :/

Takze nic primarne proti Bonuswebu, ale pointa je snad jasna. Jak se da takovemu autorovi verit a jak se ctenar muze ridit recenzi? Heat Wave je sice odpad, ale totez se deje i u lepsich, nakladnejsich a kvalitnejsich her. V tomhle clanku se ani nedozvis, ze jde o budget (srovnava se Grid, se Shift) a za kolik se hra prodava.

0/0
2.5.2010 19:24

bwsillmen

Re: Dotaz na autora

mozna jsem mel zvolit jinou formulaci, ale mel jsem za to, ze nadsazka v recenzi na tuhle tragedii bude pochopena. takze: autori se asi auta napodobovat snazi, ale vubec jim to nejde.

0/0
2.5.2010 19:43

muvo

Re: Re: Dotaz na autora

Kdyby jim to nešlo, tak je asi těžko rozpoznáme, nemyslíš?

0/0
2.5.2010 20:43

Eclipse_GSX

Re: Re: Dotaz na autora

Je hezký, že to alespoň přiznáváte :) ale z té formulace to skutečně poznat není. Tím spíš, že první Supra vypadá na celkově ošklivou grafiku velice povedeně, pašík, Corsa i 206 stejně tak, a kdyby Mazdy nebyly tak šíleně polepený, asi by vypadaly taky hned líp. Nebudu odporovat, když jsem hru nezkoušel, ale doložený screeny nekorespondujou s textem.

0/0
2.5.2010 20:59

steve78

Re: Re: Dotaz na autora

Kdyby jim to nešlo, tak toho pasata nepoznám z miniatury, naopak tvarově jsou ta auta hodně přesná, to jak jsou polepený je celkem jedno. Obávám se, že tuto výmluvu (na nadsázku) Vám nikdo neuvěří.

0/0
2.5.2010 21:15

rusnovodic

Re: Re: Re: Dotaz na autora

asi tak, zkousi to na nas zkousi, ale bohuzel. vsihcni v tom vidi auta co se prohani i po ceskych silnicich, jenom tady mistr je ma za "podivně pomalované krabičky připomínajícími čínský automobilový průmysl" a snazi se to zpetne shazovat a posunovat do nadsazky

0/0
2.5.2010 21:23

bwsillmen

Re: Re: Re: Re: Dotaz na autora

jestli se vam ty modely libi, mozna se vam bude libit cela hra, zkuste:) ja jsem tedy horsi asi nevidel

0/0
2.5.2010 21:50

rusnovodic

Re: Re: Re: Re: Re: Dotaz na autora

nelibi, ale poznavama je

za kolik se tedy hra prodava a kdo je zdejsi distributor? je v cestine nebo jen manual? :)

0/0
2.5.2010 22:20

muvo

Re: Dotaz na autora

a ještě bych doplnil, na 4. screenu je mezi Corsou a 206kou Renault Clio . :-)

0/0
2.5.2010 20:40

meshugeah

Re: Dotaz na autora

njn, když člověk mocí mermo potřebuje číst recenzi a chce kvalitu, holt si musí zaplatit za papírovej časopis, nebo placenej článek ;)

0/0
3.5.2010 17:49

pan.klobouk

Re: Re: Dotaz na autora

Uz dlouho jsem si zadny herni casopis nekoupil, ale tohle jeste plati? Nektere recenze ve Score a Levelu jsou taky vypecene. No a k serioznosti jen toliko, ze jeste dnes vzpominam na recenzi Project IGI 2, z nejake alfy (to je asi normalni) problem ale je, ze hru potom stahli a dalsich par mesicu dodelavali a predelavali. :)

0/0
3.5.2010 20:37

Blackened Halo

just cause 2

neviem preco sa tu vsetci vzrusujete nad touto hrôzostrasnou bezvyznamnou hrou, ked v ačkovych vodách je jeden neskutocny videoherny omyl a to JUST CAUSE 2...just cause 2 je snad este horsie nez naivna blbost MW 2 a o len o málo lepšie nez tato zavodna hra

0/0
2.5.2010 16:34

muvo

Re: just cause 2

hlavně srovnávej závodní hru se střílečkou ty omyle ;-D. A MW2 je perfektní, aspoň co se SP týče. Má to spád a dobře se to hraje. MP sem nehrál, tak nebudu hodnotit.

0/0
2.5.2010 17:28

Gopaz

Re: just cause 2

no ty hrozně meleš hochu :-/

0/0
2.5.2010 20:33

Blackened Halo

Re: Re: just cause 2

suhlasim :D:D...prepacte, ja som si len musel vyventilovat zlost, ktoru som poctil pri hrani JC 2

0/0
2.5.2010 22:45

muvo

:)

recenzent se očividně autům moc nevěnuje, pokud bych to měl brát podle screenů tady, všechny auta sem bezpečně poznal

0/0
2.5.2010 14:43

bonuSSweb

NFS

To je nová recenze na NFS SHIFT? Hodnocení bych dal úplně stejný!

0/0
2.5.2010 14:01

Dankorez

Re: NFS

Tady někomu vadí, že se NFS vydalo dráhou simulátorů ;-D

0/0
2.5.2010 14:27

bonuSSweb

Re: Re: NFS

Simulátoru to snad nemyslíš ani vážně! Jakého simulátoru to že se to blbě ovládá na klávesnici ti simulátor nedělá. A nejvíc mě vadí že při nárazu ti nic neodpadne nic nepoškodíš žádná penalizace. to je podle tebe simulátor? Že ti tam jezdec ječí při nárazu jako panna při sexu tak to na mě dojem fakt nedělá.Pro mně to byli vyhozené peníze za tu hru ( hrál jsem to asi tak dvě hodiny a pak jsem to daroval kámošovy ať se s tím rozčiluje on ) Slovo simulátor je v té hře jen marketingové keci ( pavouk na skle a při nárazu 200 km za hodinu se od mantinelu odrazíš jak pinpongová loptička fakt hnus )Rv

0/0
2.5.2010 14:48

muvo

Re: Re: NFS

shift je asi stejnej simulátor jak grid ;-D

0/0
2.5.2010 14:49

bonuSSweb

Re: Re: Re: NFS

Tady grid nikdo nezmínil. Ale je to stokrát lepší než SHIFT! U SHIFTU máš na krabici 3+ tak nevím které dítě s dudlíkem v puse a sotva dosáhne na klávesnici závodí jak profík! Toť k takzvanému simulátoru NFS SHIFT!

0/0
2.5.2010 14:52

muvo

Re: Re: Re: Re: NFS

já tim jen narážel na to, že shift v žádnym případě neni simulátor a grid někteří taky rádi označujou za simulátor.

0/0
2.5.2010 14:55

Dankorez

Re: Re: Re: Re: Re: NFS

Tak já Shift nehrál, akorát znám dost lidí co o tom říkaj, že je to simulátor.

0/0
2.5.2010 15:05

muvo

Re: Re: Re: Re: Re: Re: NFS

tak to řikaj blbě, v žádný případě to simulátor neni ;-)

0/0
2.5.2010 15:07

muvo

Re: Re: Re: Re: NFS

a moc by mě zajímalo v čem je grid 100x lepší, je to stejná ptákovina. Nedotáčivost těm autům nic neřiká a jakákoliv zatáčka tam jde projet powerslidem ;-D

0/0
2.5.2010 14:57

Dankorez

Re: Re: Re: Re: Re: NFS

Každý nehledá u závodní hry 100% realističnost.

0/0
2.5.2010 15:06

muvo

Re: Re: Re: Re: Re: Re: NFS

to taky po nikom nechci, jen říkám jak to je.

0/0
2.5.2010 15:08

bonuSSweb

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: NFS

To si musíš vypnout takzvané pomocné řízení pak z toho taková arkáda není

0/0
2.5.2010 17:13

muvo

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: NFS

všechno sem měl vyplý a dával sem si to na klávesnici s prstem v nose a jen tak mezi náma fyziku aut neovlivníš vypnutím pomocníků.

0/0
2.5.2010 17:19

bonuSSweb

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: NFS

To sice ne ale pořád je to sto krát zábavnější ARKADA než neSIMULATOR SHIFT ( když se řítíš do zatáčky a maník vedle tebe nechce uhnout tak těch pár okamžiků ti probíhá život před očima :) ) Tohle u Shiftu nehrozí jen se odrazíš a jedeš dál trapnéRv

0/0
2.5.2010 18:15

BahaS

Re: Re: Re: Re: NFS

Hm... tak tady nám někdo nechápe, jak se hry rozdělují do věkových kategorií... ;-D

0/0
2.5.2010 18:37

Johnny5

...

Od týmu City Interactive má byt taky hra Sniper: Ghost Warrior, ne ? Tak som jsem zvědav jak to dopadne, to bude jiste legrace  :-P

0/0
2.5.2010 12:42

camazoo

závodní hra

tak nehorší závodní hra všech dob je suverénně "Big Rigs.."

http://www.youtube.com/watch?v=mB1zWEhgrLs

Jenom nechápu větu "dokonce se ani skutečná auta nesnaží napodobovat", vždyť ta podobnost se sériovými auty z každého screenu praští do očí.

0/0
2.5.2010 12:30

Blackened Halo

Re: závodní hra

looooooool..brutalna recenzia..nemam slov :D:D

0/0
2.5.2010 13:43

MrSanta

Re: závodní hra

Tak jsme juknul na různá videa s "hrou" Big Rigs a je to neskutečnej nářez. Jak tohle vůbec někdo mohl vydat fakt nechápu ;-D

0/0
3.5.2010 9:12

Dworkin

Špatná recenze

I na příšernou hru se dá napsat výborná recenze. Tady to unylé "cosi" neviděl ani korektor... Stylistické nesmysly, celkově na úrovni slohového cvičení žáka základní školy. Rv

0/0
2.5.2010 12:28

Nokiagay

Re: Špatná recenze

Však Sillmen. K nejhorší hře, nejhorší recenzent. :P

0/0
2.5.2010 14:55

-R.I.P-

nejhorší recenze na BW

http://bonusweb.idnes.cz/pc/recenze/nitro-family-samovo-zkazene-dvojce-dut-/clanek.A040623_nitrofamily_bw.idn

http://bonusweb.idnes.cz/pc/recenze/3d-scooter-racing-8211-lepsi-nez-zivot-d6q-/clanek.A010327_scooterracing_bw.idn

http://bonusweb.idnes.cz/pc/recenze/precision-skateboarding-jizda-na-prkne-d9c-/clanek.A010424_precisskateboarding_bw.idn

http://bonusweb.idnes.cz/pc/recenze/911-fire-rescue-stante-se-pozarnikem-dth-/clanek.A010702_firerescue_bw.idn

0/0
2.5.2010 12:22

Copa-k

Re: nejhorší recenze na BW

Nejhorsi recenze na nejhorsi hry,co jako cekas?

0/0
2.5.2010 16:21

Meck IV.

vypadá to jako

Need for Speed 3;-D

0/0
2.5.2010 12:10

pan.klobouk

AAA auta

Neni nad to, srovnavat vysokorozpoctovy AAA tituly jako Need for Speed Shift nebo Race Driver GRID s budgetovou hruzou od City Interactive, vyvijenou pro prodej ve stojanech v samosce. ;)

0/0
2.5.2010 11:44

Copa-k

Re: AAA auta

Na druhou stranu,GRID i SHIFT maj uz nejakej patek,ale tahle hra se tomu beztak nepriblizuje.Jenak scim jinym to srovnavat.Taky to jsou auta.

0/0
2.5.2010 16:27

pan.klobouk

Re: Re: AAA auta

S touhle logikou potom jo. Grid uz je deda a dost mozna v nejaky levny edici za par stovek. Potom jsou si tyhle hry rovny. :)

No s cim jinym to srovnavat, s podobne odpadnim budgetem, ne?

0/0
2.5.2010 18:08

Copa-k

Re: Re: Re: AAA auta

Aha takze budget je rovnou odpad? Co treba,ze zde recenzovana hra se snazi napodobavat vyse jmenovane hry?Lec tak priserne,ze i tech 9procent je hodne:-)

0/0
2.5.2010 19:00

junior1099

:)

A kolik za to proboha chtějí ''kaček''?

0/0
2.5.2010 10:09

Blackened Halo

9% lol :D

jednoznačne je to jedna z najhorších hier tu recenzovaných na bonusweb.cz :D..mozno ze aj najhoršia..sledujem tento web uz pomerne dost dlho ale nespominam si aby tu nejaka hra dostala 9% :D...i ked mozem sa opytat recenzenta za co tie 9% dostala?:D:D:D....

0/0
2.5.2010 9:04







Najdete na iDNES.cz